Za Fodena nema dileme ko je najbolji: "Vidi ono što drugi ne vide"

Veznjak Cityja tvrdi

Za Fodena nema dileme ko je najbolji: "Vidi ono što drugi ne vide"

Edmir Škorić

Veznjak Manchester Cityja Phil Foden jedan je od najboljih igrača engleske Premier lige, ali on sam enma dilemu ko je trenutno najbolji.

Manchester City pokušava da odbrani titulu u engleskoj Premier ligi. Ekipa Pepa Guardiole trenutno ima bod manje od vodećeg Arsenala, ali i utakmicu manje, što znači da i dalje drži sve u svojim rukama, četiri kola prije kraja.

U posljednjoj utakmici City je u četvrtak navečer razbio Brighton i ponovo su se istakli neki od ključnih igrača, uključujući i sjajnog Kevina de Bruynea.

"Igranje uz najbolje igrače na svijetu poput Kevina definitivno pomaže mojoj igri. Kada je u formi, on je najbolji igrač u Premier ligi. Igranje pored takvog igrača je pravo uživanje", rekao je Foden o Belgijancu.

"On vidi dodavanja koja drugi igrači ne vide. Ponekad samo trebate istrčati na otvoreno i pronaći će vas", tvrdi Englez.

Oglasi

"Lijepo je što sada igram s njim u veznom redu i nadam se da ću moći nastaviti igrati s njim jer je to dobro za momčad. Samo želimo pobjeđivati ​​utakmicu po utakmicu kako bismo došli do naslova", rekao je Foden.

De Bruyne je jedino vrijeme bio povrijeđen, ali se uspješno oporavio i otakako se vratio, tako se i City razdrmao i uspio da se vrati u borbu za titulu.

32-godišnjak je ove sezone postigao šest golova uz 14 asistencija na 20 mečeva. Propustio ih je najmanje toliko.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Najbolji igrač Cityja i po mnogima najbolji vezni igrač svijeta Kevin De Bruyne nije nastupio protiv Reala u prvoj utakmici. Trener Pep Guardiola otkrio je da je belgijska zvijezda imala želučanih problema: "Nije se dobro osjećao. Imali smo sastanak, bio je spreman. A kada smo došli počeo je povraćati u svlačionici. Rekao je: 'Nisam spreman.'"

Zaigrao je u revanšu, ali njegov tim nije uspio da prođe dalje, pošto je Real na penale izborio plasman u polufinale Lige prvaka.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi