Manchester City od Rome za Džeku traži 28 mil. eura?

Manchester City od Rome za Džeku traži 28 mil. eura?

A. Beganović

Bosanskohercegovački reprezentativac i napadač Manchester Cityja, Edin Džeko, već duže vrijeme se povezuje sa Romom.

Iako iza sebe nema sezonu iz snova, brojni klubovi navodno Džeku žele vidjeti u svojim redovima, a jedan od njih je i Roma.

Italijanski mediji čak tvrde da je naš napadač postigao dogovor prema kojem bi za četiri godine zaradio 18 miliona eura. 

Međutim, rimski klub još uvijek, prema pisanju italijanskih medija, razgovarao sa Manchester Cityjem, koji pak Džeku i pored loše sezone neće pustiti za male novce.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Otočki mediji tvrde da će Građani u slučaju službene ponude od Rome na ime obeštećenja tražiti 28 miliona eura, što u ovom trenutku ekipa čije boje brani Miralem Pjanić nije u stanju platiti.

Podsjetimo, Džeko je u Manchester City stigao 2011. godine iz Wolfsburga, a sa engleskim klubom ima ugovor još tri godine, no s obzirom da ga menadžer Manuel Pellegrini u prošloj sezoni nije previše koristio, sve više se špekuliše o njegovom odlasku iz Cityja.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.