Engleska bruji o detalju sa utakmice u Londonu - U glavnim ulogama Joško Gvardiol i Eze

Sudija je rekao da penala nema

Engleska bruji o detalju sa utakmice u Londonu - U glavnim ulogama Joško Gvardiol i Eze

Esmer Oštraković

Fudbaleri Manchester Cityja ostvarili su pobjedu u gostima kod Crystal Palacea, te su na taj način prebacili pritisak na Liverpool i na Arsenal. Konačan rezultat na ovom susretu bio je 4:2 u korist gostujućeg tima.

Krenulo je sjajno za domaće. Mateta je iskoristio asistenciju Whartona i doveo je svoju ekipu u vodstvo. Igrala se 3. minuta i bio je to pravi šok za gostujuće igrače.

Ipak, jako brzo su se igrači Manchester Cityja "sabrali", te su počeli igrati onako kako najbolje znaju. Donijelo im je to poravnanje u 13. minuti nakon prelijepog gola De Bruynea.

Do kraja prvog poluvremena Manchester City je pokušavao da postigne novi gol i da napravi preokret, ali to im nije pošlo za rukom i pri rezultatu 1:1 se otišlo na odmor.

Na samom otvaranju drugog poluvremena gosti stižu do toliko željenog gola i do preokreta. Strijelac je u 47. minuti bio Lewis.

Oglasi

Nakon toga domaći su se otvorili, a to su igrači Manchester Cityja itekako znali iskoristiti. Prvo je Haaland postigao gol u 66. minuti, a zatim i De Bruyne četiri minute kasnije.

Do kraja utakmice domaći su uspjeli smanjiti na 4:2, a strijelac gola bio je Edouard nakon asistencije Schluppa.

Detalj o kojem bruji Engleska desio se u samoj završnici prvog poluvremena, a u glavnoj ulozi bili su Joško Gvardiol i Eze.

Naime, nakon jednog centaršuta prema Ezeu Gvardiol ga je "zagrlio", a fudbaler domaće ekipe je pao. Sudija Paul Tierney se nije oglasio, a to je izazvalo veliki revolt domaćih.

Oglasi

Nakon susreta društvene mreže "gore" i svi pričaju o onome što se dogodilo na ovoj utakmici.

Oglasio se čak i legendarni fudbaler Ian Wright.

"Dalot je bio nespretan i bio je kažnjen, a Gvardiol je nespretan i nema penala", napisao je Wright.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naravno Wright je aludirao na pelan koji je dosuđen protiv Manchester Uniteda za Chelsea u utakmici Premiershipa.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi