Svijet u čudu - Otkrivena Guardiolina brutalna poruka igračima nakon preuzimanja Manchester Cityja
FOTO: EPA

Nije ih štedio iako se prvi put vide

Svijet u čudu - Otkrivena Guardiolina brutalna poruka igračima nakon preuzimanja Manchester Cityja

Esmer Oštraković

Pep Guardiola je 2016. godine preuzeo Manchester City, a u ovaj klub stigao je iz minhenskog Bayerna. Nakon nešto lošije prve sezone u ovom klubu, Manchester City je postao prava "mašina".

Četiri od narednih pet sezona Manchester City bio je prvak Engleske, a samo je 2020. godine Liverpool uspio da nakratko prekine dominaciju tima koji sa klupe predvodi Pep Guardiola.

Mogao bi ove sezone Guardiola ispisati historiju ako njegova ekipa uspije biti bolja od Arsenala i na kraju osvoji titulu u Premiershipu, jer bi to značilo da je Guardiola sa Cityjem četiri puta u nizu postao prvak Engleske.

Bivši igrač Manchester Cityja, Gael Clichy otkrio je brutalnu poruku koju je Pep Guardiola poslao svojim igačima u Manchester Cityju na prvom ikada timskom sastanku koji je održao kao trener ovog kluba.

Taj sastanak se desio već ranije spomenute 2016. godine kada je Guradiola i zvanično predstavljen kao novi trener kluba iz Manchestera.

Oglasi

"Znao sam da dolazim ovdje već godinu dana i već toliko vas pratim. Vi ste tim pun debelih igrača. Želim da moji igrači budu mršavi. Svaki od vas će morati da smrša i da se pridržava toga.

Niko od vas neće određivati svoju težinu, to ću biti ja. Ja ću odlučivati koliko kilograma morate imati. Ukoliko dođete sa više od dva kila "viška" znače i više trčanja.

Nakon toga Clichy je ispričao šta se dogodilo nakon što su se vratili sa priprema, a dva igrača su imala "višak" kilograma.

"Vratili smo se sa priprema, a dva naša igrača su imala više kilograma od dozvoljenog. Ne govorim o igračima iz akademije, nego o dva igrača iz prve postave. Deset dana ih je tjerao da trče dosta više nego što to inače radi, sve dok nisu došli na ono što je on htio", rekao je Clichy.

Nakon svoje epizode u Manchester Cityju Gale Clichy je sreću potražio u Turskoj, tačnije u ekipi Istanbul Basaksehiira.

Oglasi

Guardiola shvatio da je puštanje Gundogana bila greška

Građani se nisu previše trudili da nagovore Gundogana da ostane i da potpiše novi ugovor, te je Guardiola sada shvatio da je to bila ogromna greška jer je Nijemac bio itekako važan dio u njegovom timu.

"Guardioli nedostaje Gundogan u ekipi i shvatio je kakvu grešku su napravili. Igrači koje su doveli umjesto njega nisu uspjeli da nadomjeste ono što je Gundogan predstavljao u ekipi Manchester Cityja. Sada žale što mu nisu dali novi ugovor i potrudili se maksimalno da ostane", rekao je izvor blizak Cityju, te dodao.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Pep nije htio da Ilkay odlazi, ali je previše ležerno se postavio oko njegovog novog ugovora. Kada su shvatili šta su uradili bilo je kasno. Sada su dobro vidjeli kakvog igrača su izgubili i pustili da tako lako ode iz kluba".

Pored Kovačića na Etihad je kao zamjena za Gundogana stigao i Matheus Nunes, ali ovaj dvojac nije nadomjestio odlazak njemačkog reprezentativca.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi