Šeširdžije povele, ali Manchester City slavi pobjedu; Everton poslao Chelsea u donji dio tabele

Utakmice Premiershipa

Šeširdžije povele, ali Manchester City slavi pobjedu; Everton poslao Chelsea u donji dio tabele

Esmer Oštraković

Odigrane su tri utakmice u okviru 16. kola Premiershipa. Dvije su pružile mnogo uzbuđenja, dok je jedna tokom svih 90 minuta imala samo jedan pravac.

Manchester City je napravio fenomenalan preokret na gostovanju kod Lutona, te su tako uspisali tri boda na ovom gostovanju.

Dominirali su gostujući igrači u prvom poluvremenu, stvarali su šanse, ali nikako nisu mogli da matiraju domaćeg golmana.

Sve te promašaje kaznio je Adebayo nakon asistencije Townsenda, te je tako doveo Luton do vodstva na ovoj utakmici.

Ipak, samo tri minute su u drugom poluvremenu bile dovoljne Manchester Cityju da postigne dva gola i ostvari pobjedu.

Prvo je Silva u 62. minuti poravnao na 1:1, a tri minute kasnije Grealish je nakon asistencije Alvareza donio preokret gostima.

Oglasi

Ekipa Fulhama upisala je ubjedljivu pobjedu na svom terenu protiv West Hama, a konačan rezultat bio je 5:0.

Mreže su mirovale do 22. minute, a onda je Palhinha asistirao Jimenezu koji dovodi svoju ekipu u vodstvo.

Willian je u 31. minuti povisio na 2:0, a devet minuta kasnije Adarabioyo postiže gol za vodstvo Fulhama od 3:0.

Na 4:0 povisio je Wilson golom u 60. minuti, a konačan rezultat postavio je Carlos Vinicius u 89. minuti. Gosti nisu uspjeli postići ni počasni gol na ovoj utakmici.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Everton je na svom terenu upisao minimalnu pobjedu od 2:0 protiv Chelseaja. Iako su gosti imali dosta bolje prilike, na kraju su poraženi.

Prvi od dva gola postignut je u 54. minuti, a strijelac je bio Doucoure. Pobjedu je ovjerio Dobbin u sudijskoj nadoknadi, a zanimljivo je da je on u igru ušao samo pet minuta ranije.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti