Pep Guardiola zabrinut i sluti ono najgore: "Dugo se govorilo o tome..."
Pep Guardiola zabrinut je zbog rezultata Manchester Cityja. a kako i ne bi bio?

Trener Manchester Cityja

Pep Guardiola zabrinut i sluti ono najgore: "Dugo se govorilo o tome..."

Eldar Ganibegović

Manchester City nalazi se u krizi rezultata. Nakon posljednje utakmice i poraza od Aston Ville, Pep Guardiola je sve zabrinutiji.

Aktuelni prvak Engleske i Evrope, Manchester City, nalazi se u krizi rezultata, a o tome je sada govorio i Pep Guardiola.

Građani su izgubili od Aston Ville u posljednjoj utakmici, no to i ne bi bio toliki problem da se nisu desili neki raniji rezultati. 

Naime, u posljednjih pet utakmica City je upisao samo jednu pobjedu i to nakon što je gubio 2:0 od RB Leipziga u Ligi prvaka.

Kada je engleska liga u pitanju, Građani ne znaju za pobjedu već više od mjesec dana. Period je to u kojem su vezali tri remija, pa doživjeli poraz.

Tim s Etihada je trenutno na 4. mjestu sa 39 osvojenih bodova, šest manje od lidera Arsenala. 

Oglasi

Liga prvaka bez Manchester Cityja?

Trener prvaka Engleske ne samo da je zabrinut, nego i strahuje od onog što je u sportskom smislu najgore za ovaj klub, a to je da ostane bez plasmana u Ligu prvaka. 

"Mislim da je ovo što doživljavamo dobro za sve u klubu. Mislim da je potrebno ovo živjeti. Dugo se govorilo o tome koliko smo dobri. Možda nam treba ovaj period.

Strašno, bili smo nepobjedivi, a sada ne možemo pobijediti niti jednu utakmicu. Možda mi je, naprimjer, potreban ovaj izazov da dokažem da sam dobar trener.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za igrače je to dobar izazov jer je Aston Villa bila miljama daleko od svih nas... A sada se možda nećemo kvalifikovati za Ligu prvaka iduće sezone", rekao je Pep Guardiola.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...Pep Guardiola je zabrinut jer je cuo da je NK Selju preuzeo cuveni Al-Tuwajiri koji ce da hara Ligom Sampiona u buducnosti...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi