Guardiola velikim poslom spašava Barcelonu, Koeman se ne buni što ostaje bez zvijezde
Foto -E PA

City želi Griezmanna

Guardiola velikim poslom spašava Barcelonu, Koeman se ne buni što ostaje bez zvijezde

M. Šljivak

Ekipa Barcelone nalazi se u ozbiljnoj finansijskoj krizi.

Dugovi katalonskog kluba premašili su milijardu eura, a klub hitno mora da se riješi određenih igrača kako bi ispoštvovali pravilnik o platama u La Ligi.

Barcelona za plate fudbalera izdvaja oko 600 miliona eura, a La Liga im je dozvolila 'samo' 300 miliona za plate u narednoj sezoni i to je ozbiljan problem za klub.

Zbog toga je tim sa Camp Noua prinuđen prodati određene fudbalere. Lista otpisanih je velika, a čelnici kluba se nadaju kako će klub napustiti i Antoine Griezmann.

Danas su se u španskim medijima pojavile informacije kako je Manchester City zainteresovan za usluge francuskog napadača i lako bi se moglo desiti da Pep Guardiola dovođenjem ovog fudbalera poprilično pomogne svom nekadašnjem timu.

City traži napadača za novu sezonu. Njihov prvi izbor Harry Kane za sada je nemoguća misija, pa je engleski prvak odlučio da listi potencijalnih pojačanja doda i Antoinea Griezmanna.

Oglasi

Građani su već kontaktirali igrača, a Barcelona se nada da će transfer biti uspješno realizovan i da će se riješiti njegove plate od 45 miliona eura godišnje.

O Griezmannu je govorio i trener Barcelone Ronald Koeman.

"Griezmann je za mene veoma bitan. On je bio odličan potez kluba i pokazao je svoj kvalitet. Igrao je dobro, ali ne znam kakve će odluke klub donijeti", rekao je Koeman.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Griezmann je u Barcelonu došao u ljeto 2019. godine u transferu vrijednom 120 miliona eura.

Francuz je ukupno odigrao 99 utakmica za katalonski klub i zabio je 35 pogodaka.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Uranija
17 miliona eura godišnja je plata Grizmana, ne znam kako si došao do cifre od 45 miliona godišnje!? Moraš malo paziti šta pišeš, pročita tamo neki polupismeni “stručnjak” pa onda to na kafi prepričava i misli da zna
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi