Manchester City preuzeo vrh tabele: Laporte i Jesus junaci Građana protiv Evertona

Velika pobjeda Cityja

Manchester City preuzeo vrh tabele: Laporte i Jesus junaci Građana protiv Evertona

E. Čaušević

Fudbaleri Manchester Cityja večeras su kao gosti pobijedili Everton sa 2:0 u meču 27. kola engleskog Premiershipa.

Everton i City ovaj meč su igrali u ranijem terminu zbog toga što ekipa Pepa Guardiole krajem mjeseca igra finale engleskog Liga kupa. Nakon nekoliko mjeseci City je uspio ponovo da dođe na vrh tabele u Premiershipu iako imaju utakmicu više u odnosu na Liverpool.

City je večeras bio dosta bolji protivnik na Goodisonu iako je Everton igrao veoma dobro defanzivno. No, domaći tim je u najgorem trenutku primio pogodak nakon što je City u drugoj minuti nadoknade prvog poluvremena poveo sa 1:0.

Slobodan udarac s lijeve strane izveo je David Silva, a najviši u kaznenom prostoru Evertona bio je Laporte koji matira Pickforda za 0:1. U nastavku utakmice Everton je pokušao da dođe do izjednačenja, no nisu uspjeli ozbiljnije da zaprijete gostima.

Konačnih 0:2 u ovom meču postavljeno je u osmoj minuti sudijske nadoknade kada je Gabriel Jesus zatresao mrežu Evertona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester City je sada prvi na tabeli i ima 62 boda kao i drugoplasirani Liverpool koji ima utakmicu manje u odnosu na Građane.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi