Guardiola 'ludovao' po terenu, legendarni komentator ga spustio na zemlju kao niko nikad prije

Kratko i jasno...

Guardiola 'ludovao' po terenu, legendarni komentator ga spustio na zemlju kao niko nikad prije

Midhat Šljivak

Manchester City i Arsenal remizirali su (0:0) u derbiju 30. kola engleskog Premiershipa. Nakon utakmice u centru pažnje bio je menadžer Građana Pep Guardiola, koji je na terenu imao pune ruke posla.

Očajan derbi odigrali su na Etihadu Manchester City i Arsenal i prepustili su vrh Premiershipa ekipi Liverpoola.

Nakon meča je na terenu pune ruke poslao imao menadžer Građana Pep Guardiola. Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka našao je 'žrtvu' na kojoj će iskaliti dio bijesa zbog neriješenog rezultata.

To je bio nesretni Jack Grealish. Pep mu je prišao odmah nakon okončanja utakmice i nasred terena mu je počeo dijeliti savjete.

Nije fudbaleru Cityja bilo previše do pametovanja vlastitog menadžera. Zbunjeno je gledao i klimao glavom tvrdeći da razumije šta mu Guardiola priča.

Oglasi

Tu se pohod menadžera Građana nije završio. Vidio je kako se Erling Haaland raspravlja s defanzivcem Arsenala Gabrielom. Odlučio je da to ne dozvoli i smirivao je strasti između dvojice fudbalera.

Na zanimljiv način je ovaj njegov performans vidio poznati komentator Richard Keys. On smatra da je ovo sve zbog kamera.

"Sačuvaj to za svlačionicu. Ovo je sve za kamere. Idi u tunel, ne bi trebao biti na terenu", riječi su Keysa nakon završetka utakmice.

Guardiola: "I bod je dobar"

Pep Guardiola je nakon utakmice istakao kako je i bod dobar za njegov tim u ovom meču.

Oglasi

"Bod je dobar. Igrali smo na pobjedu, ali i bod je dobar. Tako je kako je", rekao je Guardiola.

Na tvrdnju novinara da li mu je možda problem bio što je Arsenal sjeckao igru Pep nije želio previše pričati.

"Nije moj posao da govorim šta bi oni trebali raditi na terenu."

Do kraja sezone ostalo je još devet utakmica. Guardiola smatra da je sada bitno fizički i mentalno se spremiti za završnicu sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Moramo biti perfektni kao u prošlosti. Osvajali smo ligu sa 98, 99 bodova. Sada je bitno da se fizički i mentalno oporavimo."

Manchester City je trenutno na trećoj poziciji sa 64 boda. Bod više ima drugoplasirani Arsenal, a Liverpool je vodeći sa 67 bodova.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

fare87
Klop je za njega gospodin
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi