Manchester City šalje vrtoglavu ponudu za Olma koju Dinamo neće odbiti!

Španac napušta klub u januaru

Manchester City šalje vrtoglavu ponudu za Olma koju Dinamo neće odbiti!

Novopečeni A reprezentativac Španije Dani Olmo trebao bi u januarkom prelaznom roku napustiti redove Dinamo Zagreba.

Kako danas prenosi italijanski Calciomercato, u borbu da dovede Olma već za mjesec i pol dana uključio se prebogati engleski Manchester City.

Građani su navodno spremili 100 miliona funti za pojačanja ove zime, a Dinamu namjeravaju dati dobar dio tog novca za Olma.

Podsjetimo, Modri su za Španca ljetos na svoju adresu primili brojna interesovanja, ali ni jedan od klubova nije poslao ponudu od 40 miliona eura koliko je Dinamo tražio. Calciomercato javlja da će City upravo to uraditi u januaru.

Isti izvor prenosi kako su za Olma zainteresovana i dva italijanska kluba, Milan i Roma. Ipak, teško je očekivati da ova dva kluba pored Cityja imaju šansu dovesti ovog igrača.

Olmo se već imao priliku pokazati protiv Građana jer je Dinamo prije nekoliko sedmica gostovao na Etihadu u okviru grupne faze Lige šampiona. Taj meč završen je 2:0 za City.

Najbolji igrač Dinama od prije nekoliko dana novi je član A reprezentacije Španije pa je jasno da je postao potpuno zreo da zaigrao u nekom od najvećih evropskih klubova.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Da upravo gledamo njegove posljednje dane u dresu zagrebačkog kluba potvrdio je jučer i trener Nenad Bjelica.

"Dani je impresivan kao fudbaler i osoba. Veoma je skroman, ali i ambiciozan istovremeno. Želi svako dana da uči i ponosan sam što je dio moje ekipe. Mislim da gledamo njegove posljednje utakmice u Dinamu. Ima mnogo ponuda i na kraju će u dogovoru s klubom izabrati najbolju opciju za obje strane. Vjerujem da je spreman da igra za najbolje klubove u Evropi", rekao je Bjelica za Cadena SER.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Arnel925
On je meni igrač za Celta Vigo max. Ili Watford. Kakav Milan, Roma i tako to. Nema on klase za veće stvari
5 7
@dn@n
Samo moze igrat u Dinamu, gdje god da ode nece igrat. Prosječan igrač za manje klubove
3 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi