Manchester City se prisjetio Edina Džeke

Na Etihadu žale za bh. napadačem?

Manchester City se prisjetio Edina Džeke

Bh. reprezentativac Edin Džeko nedavno je napustio Manchester City i potpisao za Romu. 

Džeko je stanovnik Etihada bio od 2011. godine i za četiri godine provedene u Manchesteru stekao je simpatije brojnih navijača, a njegovi golovi ostaju upamćeni i danas. 

Tako se bivši šampion Engleske putem svoje oficijalne Facebook stranice prisjetio Džeke i uz videozapis sa golovima postavio opis: "Ništa bolje nego dati gol iz kontre u produžecima pred kraj utakmice. Edin Džeko je to baš uradio na današnji dan prije tri godine", stoji u objavi. 

Podsjećamo, Džeko je 2011. godine u Manchester City stigao za 30 miliona eura iz Wolfsburga i trenirajući pod palicom Mancinija i Pellegrinija uspio je zabilježiti 189 nastupa i pritom postići 72 gola. Uz to je zabilježio i 39 asistencija.   

 

Nothing better than an injury time counter-attack winner! Edin Džeko did exactly that on this day three years ago...

Posted by Manchester City FC on 20. oktobar 2015

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.