Sudija Jonathan Moss priredio šou na Etihadu, City mu može biti zahvalan

Sterling 100. golom u Premiershipu odlučio pobjednika

Sudija Jonathan Moss priredio šou na Etihadu, City mu može biti zahvalan

E. Škorić

Manchester City se danas dosta namulio protiv Wolverhamptona u susretu 16. kola engleske Premier lige, ali je ipak uspio slaviti s 1:0.

Neočekivano je Wolverhampton uspio danas na Etihadu da namuči Građane, ali su kao i u prošlom kolu u meču protiv Liverpoola, doživjeli minimalan poraz.

Posebno se danas istakao sudija Jonathan Moss, koji je imao neke ključne odluke u samom rezultatu.

Moss je u finišu prvog dijela najprije isključio napadača gostiju Raula Jimeneza i to na jedan čudan način. Prvo mu je dao prestrogo žuti karton zbog jednog faula na sredini terena, a onda i drugi žuti jer je Portugalac sabotirao igru, odnosno otežavao domaćinu izvođenje slobodnog udarca.

U nastavku Wolverhampton i sa igračem manje uspijeva da odolijevima napadima Građana, no onad opet Moss.

U 66. minuti Bernardo Silva centrira, lopta pogađa Joaa Moutinha u pazuh, ali Moss je pokazao na penal. Teško je procijeniti da li je bilo za najstrožu kaznu, ali je ona dodijeljena, a Raheem Sterling pogađa za 1:0.

City je danas sve u svemu bio bolji, imao daleko više pokušaja od gostiju, naročtio u nastavku kada se igralo 11 na 10, ali je dojam da je Moss otežao stvari gostima, a pmogao uveliko nogometašima Cityja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Cityju je ovo bila 12. pobjeda u sezoni i tim Pepa Guardiole će ostati na vrhu i nakon ovog kola sa 38 bodova, dok Liverpool ima 34, a Chelsea 33 po utakmicu manje. Wolves ostaje na osmom mjestu sa 21 bodom.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...Moss je morao biti dozivotno suspendovan onda kada je Bruno Fernandes 2 metra van protivnickog sesnaesterca napravio faul u napadu,a on svirao penal za Manchester United...to je utakmica protiv Aston Ville,ko nije gledao i ne vjeruje ima snimak na YouTube,cak se i navijaci Manchester Uniteda sprdaju sa tim...ovo danas je slag na tortu,ali sta ocekivati od takvog sudije...ocito on odgovara ovima iz FA da pravi ovakav cirkus po potrebi za pojedine ekipe...kao sto rekoh,najbolja liga na svijetu,sa najgorim sudijama...zalosno sta rade.
0 4
Viper20
Ovaj sudija mora biti suspendovan..Od navlacenja Liverpoolu za titulu,evo sad i ovome Cityu,pa par penala za Man U i Cheslea ovo je bruka
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi