Ponižen kao niko nikad otišao iz kluba kojeg voli, ali veliki šef mijenja sudbinu Masona Greenwooda?
Sir Jim Ratcliffe govorio o problemu kojeg ima Mason Greenwood (AP Photo/Jose Breton)

Sir Jim Ratcliffe nije zatvorio vrata kluba mladom napadaču

Ponižen kao niko nikad otišao iz kluba kojeg voli, ali veliki šef mijenja sudbinu Masona Greenwooda?

Midhat Šljivak

Mason Greenwood je proživio pravi pakao u Manchester Unitedu nakon što je više od godinu dana bio pod optužbom za seksualni napad. Klub ga se doslovno odrekao čak i kada je sud potvrdio da nije kriv, a spas karijere 22-godišnjak je potražio u Španiji, gdje s dosta uspjeha igra za Getafe.

Mason Greenwood trebao je biti nova velika zvijezda Manchester Uniteda. Krenuo je fenomenalno na Old Traffordu, igrao je odličan fudbal, ali zatim je došla optužba za seksualni napad i prebijanje djevojke, nakon čega su mu život i karijera krenuli nizbrdo.

Iako je sud prošle godine odbacio optužnicu protiv 22-godišnjaka, Manchester United nije želio ni čuti za njega. Doslovno je odbačen od kluba, pa je spas karijere morao tražiti u Španiji.

Otišao je Greenwood na posudbu u Getafe. To se ispostavio kao vrhunski potez jer u ovom madridskom timu Englez igra fenomenalno i privukao je veliku pažnju na sebe.

Na takve igre ni na Old Traffordu nisu mogli ostati imuni. Engleski mediji donose informaciju da novi šef tima Sir Jim Ratcliffe nema ništa protiv povratka napadača u klub.

Oglasi

Britanski milijarder koji je nedavno postao vlasnik 30 posto kluba i koji je preuzeo sportski segment govorio je za BBC o eventualnom povratku Masona Greenwooda u Manchester Unitedu. Sudeći po njegovim komentarima Ratcliffe ne zatvara vrata kluba prognanom fudbaleru.

"Neću govoriti lično o Masonu. Upoznat sam sa svim što se dešavalo. Ti klinci imaju dosta novca, nisu odgajani u najboljim okolnostima niti su imali nekog da ih uputi na pravi put."

"Moramo donijeti pravu odluku za klub. Tako ćemo se nositi s tim. Moramo sagledati činjenice, pošteno presuditi i uz poštivanje vrijednosti kluba. Onda ćemo izaći s odlukom. Nije prikladno da komentarišem Masona Greenwooda", poručio je Ratcliffe.

Navijači Manchester Uniteda žele Greenwooda nazad

Navijači Manchester Uniteda rado bi ponovo vidjeli Masona Greenwoooda u klubu iako su se iz kluba čuli komentari kako on više nikad neće zaigrati u crvenom dresu.

Na društvenim mrežama mladi napadač je dobio veliku podršku. Smatraju da rukovodstvo Uniteda pretjeruje s progonom igrača jer je sud dokazao da nije kriv.

Oglasi

"To bi bilo fantastično. Vratite ga kući", samo je jedan u nizu komentara podrške za 22-godišnjaka.

Mason Greenwood je u dresu velikana s Teatra snova odigrao 129 utakmica i ima učinak od 35 pogodaka i 12 asistencija.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ove sezone igra fenomenalno u Getafeu. U 24 utakmice za mali madridski tim upisao je sedam pogodaka i pet asistencije.

Odlični nastupi privukli su pažnju drugih klubova. Barcelona je navodno zainteresovana, a treba istaći da je ovaj fudbaler pod ugovorom s Unitedom do juna 2025. godine.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi