Posao iz snova na Old Traffordu - ugovor od milijardu eura je potpisan!

Nastavljena saradnja

Posao iz snova na Old Traffordu - ugovor od milijardu eura je potpisan!

Edmir Škorić

Svjetski nogometni velikan Manchester United objavio je u ponedjeljak da je potpisao ugovor vrijedan više od milijardu eura.

Manchester United odlučio je nastaviti saradnju s tehničkim sponzorom, Adidasom, pa je s njemačkom kompanijom sportske opreme potpisao novi ugovor na 10 godina, a vrijedan je gotovo 1,048 milijardi eura.

Dvije strane, koje su partneri od sezone 2015./2016., razgovarale su o novom ugovoru.

"Novi ugovor fokusiran je na žensku ekipu Manchester Uniteda od njenog ponovnog pokretanja 2018. godine, nastavljajući predanost Manchester Uniteda i Adidasa razvoju ženskog nogometa", navodi se u saopštenju objavljenom na web stranici engleske grupe.

"Adidas i Manchester United dva su najvažnija brenda u međunarodnom nogometu i sasvim je prirodno da nastavljamo našu saradnju", rekao je Bjorn Gulden, predsjednik i izvršni direktor kompanije sportske opreme.

Oglasi

United nije dao nikakve brojke za novi ugovor, ali BBC tvrdi da je vrijedan oko 105 miliona eura po sezoni.

Usporedbe radi, Adidas je ranije potpisao ugovor s Real Madridom na razdoblje od deset godina, do 2028., za rekordnu vrijednost koja se procjenjuje između 120 i 150 miliojna eura po sezoni.

Manchester United će svakako imati dobru financijsku injekciju i samo od novca koji dobije od Adidasa može da dovodi velika pojačanja, a da ne govorimo o mnogim drugim prihodima za tim sa Old Trafforda.

United će naredne sezone igrati Ligu prvaka, a pod vodstvom Erika ten Haga pokušaće da osvoji titulu na koju odavno čeka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Klub je ovog ljtea doveo velika pojačanja, a za sada su potpisali Mason Mount iz Chelseaja za 64 miliona i Andre Onana iz Intera za 52 miliona eura, dok je pred potpisom danski napadač Rasmus Hojlund.

20-godišnji danski napadač je sve dogovorio sa Unitedom, koji je također postigao dogovor sa Atalantom, a navodno će biti plaćen preko 70 miliona eura.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676286668
Dva najvažnija Brenda...ja ja nije mala stvar...da bi i Barceloni ovako sta
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi