Majstori za zaradu ponovo trljaju ruke - Klopp, Arteta i Ten Hag žele igrača od 120 miliona eura!

Ko će ga uspjeti dovesti

Majstori za zaradu ponovo trljaju ruke - Klopp, Arteta i Ten Hag žele igrača od 120 miliona eura!

E. Oštraković

Već u januaru bi se ponovo u središtu velikog transfera trebala naći ekipa Benfice koja sprema novu veliku prodaju. Ponovo se sprema prodaja u Englesku, a u igri su tri velikana. Manchester United, Liverpool i Arsenal.

Sva tri kluba će pokušati da potpišu mladog igrača iz Benfice, a radi se o Joao Nevesu koji briljira u dresu svog kluba.

Njega u Manchester Unitedu vide kao idealnu zamjenu za Casemira, te ga Ten Hag već u januaru želi vidjeti u dresu kluba koji vodi.

Sa druge strane, "zagrizli" su i Liverpool i Arsenal, tačnije treneri ova dva kluba koji su na nekoliko posljednjih utakmica slali skaute da prate ovog sjajnog mladog igrača.

Navodno u Benfici nemaju namjeru da prodaju svog igrača, te se nadaju da će uspjeti da ga zadrže barem do sezone 2024/25.

Ipak, mladi fudbaler u svom ugovoru ima klauzulu od 120 miliona eura koja će morati biti aktivirana, te onda klub ne može da bude na putu igraču.

Oglasi

Sve više se govori kako čelnici Manchester Uniteda nisu zadovoljni onim što Casemiro pruža na terenu, te da žale što su ga doveli iz Real Madrida.

Upravo je to razlog zbog kojeg žele da dovedu Nevesa kao zamjenu, a navodno su spremili i prvu ponudu za ovog mladića.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Situacija će im sada biti dosta teža jer su se u trku uključila još dva velikana iz Engleske, a sve to značit će više novca za Benficu.

Od Nevesa se u budućnosti očekuje jako mnogo, te se smatra da bi se vrlo lako navikao na igranje u Premiershipu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti