Da li će Napoli isplatiti "Chuckyjevu" otkupnu klauzulu?

Lozano je ponovo na radaru kluba sa San Paola

Da li će Napoli isplatiti "Chuckyjevu" otkupnu klauzulu?

Sjajni PSV-ov Meksikanac Hirving Lozano je bio među prvim imenima na listi želja Carla Ancelottija, a čak iako se jedno vrijeme vjerovalo da je on jako blizu transfera u Napoli - još uvijek nije stigao na San Paolo.

Činilo se da je Napoli u potpunosti odustao od eventualnog Lozanovog transfera, ali se Meksikanac ponovo našao na radaru tima iz Napulja - nakon što su propali pokušaji realizacije transfera Nicolasa Pepea i, možda, Jamesa Rodrigueza.

PSV je sinoć izbačen iz kvalifikacija za Ligu prvaka, zbog čega je sad još izglednije da će klub iz Eindhovena prodati Lozana.

CalcioNapoli24 sada tvrdi da pregovori sa Lozanovim menadžerom Minom Raiolom nikada nisu ni prestali, ali i da popularni "Chucky" u svom ugovoru sa PSV-om ima otkupnu klauzulu koju bi Napoli mogao aktivirati.

Navodno ona iznosi 35 miliona eura, ukoliko se ne računa procenat od transfera koji bi išao Lozanovom bivšem klubu Pachuci. Ukupno bi Napoli Lozana mogao dobiti za 42 miliona eura.

To je cifra jednaka onoj koju Real traži za Rodrigueza. Također riječ je o duplo manjoj količini novca od one koju je Napoli bio spreman izdvojiti za Pepea.

Potražite više informacija na temu Serie A:

To znači da bi Napoli za cifru, ili tek nešto više novca, koju je bio spreman dati za Pepea (80 miliona eura) potencijalno mogao dovesti i Lozana i Rodrigueza.

Sada ostaje da se vidi da li će na San Paolo stići neki od pomenutih igrača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi