'Veliki grijeh' zvijezde Uniteda - Svi gledaju u Ten Haga i hoće li imati petlju za ključni potez
Foto - EPA

Rashford u problemu

'Veliki grijeh' zvijezde Uniteda - Svi gledaju u Ten Haga i hoće li imati petlju za ključni potez

Midhat Šljivak

Manchester United je prethodnog vikenda razbijen u gradskom derbiju od Cityja. Gosti su na Old Traffordu slavili s 3:0, ali to nije previše smetalo zvijezdi tima Marcusu Rashfordu koji je poraz brzo prebolio lumpujući u jednom noćnom klubu. Sada mnogi očekuju da menadžer Erik ten Hag pokaže petlju i da kazni Rashforda na način kako je to napravio Jadonu Sanchu koji već odavno nije u njegovim planovima zbog neprofesionalnosti.

Manchester United ponovo igra veoma slabu sezonu i već je jasno da Crveni đavoli neće biti kandidat za naslov prvaka, usprkos brojnim velikim najavama pred početak sezone.

Crveni đavoli su u nedjelju deklasirani na Old Traffordu od gradskog rivala Cityja s 3:0, no koliko je umišljenjim zvijezdama stalo do kluba pokazuje primjer Marcusa Rashforda koji je s Old Trafforda otišao direktno u noćni klub.

Napadač Uniteda odlučio je žestoko proslaviti svoj 26. rođendan. Nije ga bilo briga što je njegov tim upravo doživio katastrofu i ovo je pravi primjer koji pokazuje znatnu razliku između fudbalera i odnosa prema sportu u današnje doba i prije nekoliko decenija.

Rashford se u noćnom klubu zadržao do 3:30 ujutro i zatim je sasvim normalno trenirao s ostatkom ekipe u Carrington centru, no posljedice bi tek mogle doći.

Oglasi

Mnogi navijači traže od menadžera Erika ten Haga traže da kazni Rashforda. Ne dopada im se što glavna zvijezda tako olako shvata teške poraze i da ga uopšte nije briga za očajne partije koje pruža.

Ten Hag je zbog mnogo manjih detalja kažnjavao Cristiana Ronalda i Jadona Sancha. Ronalda je ostavljao na klupi i suspendovao ga je iz tima na nekoliko utakmica, dok Sancho ne može ni naviriti u trening centar dok se ne izvini zbog olakog shvatanja treninga i utakmica.

Rashford je, čini se, napravio još veći propust nego što je to učinio Sancho. Jedan se odbio izviniti, a vidjet ćemo hoće li drugi. Vjerovatno da hoće jer 300.000 funti sedmično nije mala stvar.

Za čovjeka koji uzima toliko novca Rashford ove sezone pruža itekako skromne partije i utopio se u sivilo tima koji je izgubio sedam od 14 utakmica sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Engleski reprezentativac je nastupio u njih 13 i ima očajan učinak od jednog pogotka i tri asistencije. Skromno i loše za prvu zvijezdu tima.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mel_Glupson
Rašo da živi u bosni bio bi jaran sa jalom bratom
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi