Sprema se potpuni haos na Old Traffordu
Foto - EPA

Navijači protestuju protiv vlasnika

Sprema se potpuni haos na Old Traffordu

Midhat Šljivak

Manchester United sutra će u najvećem derbiju engleskog fudbala na Old Traffordu dočekati ekipu Liverpoola.

Velikan s Teatra snova očajno je ušao i u novu sezonu. Dva poraza iz dva meča i katastrofalna igra jasan su znak da ni ove sezone United neće biti kandidat za vrh tabele, pa se u posljednji čas pokušavaju izvući angažovanjem dodatnih pojačanja.

Međutim, pojačanja neće smiriti navijače Crvenih đavola. Oni su spremni prekinuti veliki derbi protiv Liverpoola kako bi izrazili protest protiv vlasnika kluba, porodice Glazer.

Najavljeno je da će oko 10.000 navijača protestovati prije utakmice, ali svi strahuju da bi velika većina mogla utrčati u teren i prekinuti meč.

Ne bi to bio prvi put da navijači Uniteda na ovakav način izraze protest. Pretprošle sezone utakmica je otkazana nakon velikih demonstracija, sukoba s policijom i zadržavanja autobusa s igračima Uniteda.

Menadžer Liverpoola Jurgen Klopp nada se kako neće biti upada navijača na teren, ali ako se to desi, želi tri boda za zelenim stolom.

Oglasi

"Zaista se nadam da se to neće dogoditi, ali ako se desi, smatram da bismo trebali dobiti bodove. Mi s tim nemamo ništa i ne možemo tek tako naći novi termin za utakmicu jer pred nama je veoma zgusnut raspored", poručio je Jurgen Klopp i dodao je:

"Doći ćemo tamo i nadam se odigrati bez problema odigrati utakmicu. Nemam pojma šta bi se moglo desiti, ali u ovakvim situacijama suprotni tim bi trebao dobiti bodove jer nema ništa s prekidom na terenu. Mi se pripremamo za meč".

Različite navijačke grupe Manchester Uniteda najavile su proteste. Pozvali su na mirno iskazivanje stava protiv vlasnika kluba i vidjet ćemo šta će se na kraju zaista dogoditi.

Teško je očekivati da će sve proći mirno i sigurno je da treba očekivati posebne mjere osiguranja za veliki derbi engleskog fudbala.

Porodica Glazer na čelu s Malcolmom Glazerom počela je kupovati dionice Uniteda 2003. godine, a od 2005. godine su većinski vlasnici kluba.

Trenutno su vlasnici čak 98 procenata dionica kluba, a preostala dva procenta pripadaju sada već bivšem direktoru kluba Edu Woodwardu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester United je od dolaska porodice Glazer pet puta osvojio Premiership, ali klub je bez titule devet godina.

Navijači sve više gube strpljenje sa vlasnicima. Sada su ponovo podigli glas i svim silama žele promjene u svom klubu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi