"Radim sve što Sancho radi na terenu, ali ja imam 54 godine"

Paul Merson kritikuje zvijezdu Uniteda

"Radim sve što Sancho radi na terenu, ali ja imam 54 godine"

Edmir Škorić

Bivši engleski reprezentativac i nekadašnji nogometaš mnogih engleskih klubova, uključujući i Arsenal, kritikovao je zvijezdu Manchester Uniteda Jadona Sancha.

Manchester United je očajnički krenuo u sezonu i doživio dva poraza od Brightona i Brentforda na startu sezone, unatoč brojnim zvijezdama koje dovodi od ljeta do ljeta.

Sancho je, između ostalog, bio jedan od tih velikih transfera Uniteda. Došao je prošlog ljeta, ali u Engleskoj nije ni približno dobar kao što je bio u Njemačkoj gdje je igrao za Borussiju Dortmund.

Za Manchester United je do sada odigrao 40 utakmica, postigao samo pet golova i upisao tri asistencije.

Legenda Arsenala Paul Merson kritikovao je formu Sancha veoma jakim riječima.

"Mogu da radim tačno ono što Sancho radi na terenu, ali ja imam 54 godine. Kada ga je neko posljednji put vidio kako dribla igrača? Ne trči sa loptom. Sve što radi je da je doda unatrag. Ovi igrači primaju najveću platu i trebalo bi da pripadaju eliti", rekao je Merson, a prenosi DailyMail.

Oglasi

Ovo je najgori start Uni9teda u posljednjih 30 godina. Merson se ukratko osvrnuo na nedavne aktivnosti ovog kluba.

"Postoji izreka. Ako radite istu stvar cijelo vrijeme, dobit ćete iste rezultate . To je ono što svi u Manchester Unitedu sada rade", dodao je.

Nedavno je formu Manchester Uniteda žestoko kritikovao i Gary Neville. "Gledam United 42 godine i ne mogu da se sjetim trenutka kada sam mogao da osjetim da je tako loše. Potrošiti milijardu funti i biti tako slab je pravo dostignuće. Nije potrebno mnogo da se ovaj sklop demontira. Sve što je potrebno je malo organizacije i borbe", rekao je Neville za Sky Sports.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester United će uskoro imati priliku za popravni. U ponedjeljak od 21:00 igra protiv Liverpoola u okviru trećeg kola Premier lige.

Paul Merson je bivši engleski nogometaš koji je igrao na poziciji veznog igrača. Veći dio karijere je u Arsenalu. Merson je odigrao i 21 utakmicu za reprezentaciju sa kojom je igrao na Svjetskom prvenstvu 1998. godine.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti