Manchester United i protiv Bournemoutha 'osakaćen' povredama

Solskjaer muku muči ove sezone

Manchester United i protiv Bournemoutha 'osakaćen' povredama

Fudbaleri Manchester Uniteda gostuju sutra popodne kod Bournemoutha u okviru 11. kola Premiershipa.

Crveni vragovi konačno su ušli u seriju pozitivnih rezuzltata jer su dobili dva gostovanja zaredom, ali trener Ole Gunnar Solskjaer još uvijek je u problemima zbog povreda fudbalera.

Tako ni tokom sutrašnjeg susreta neće moći da računa na Nemanju Matića i Lukea Shawa koji bi se na teren trebali vratiti tek poslije reprezentativne pauze. Naravno, na terenu neće biti ni Paula Pogbe i Diega Dalota koji će van stroja biti još neko vrijeme.

Što se tiče štoperskog dvojca Harry Maguire i Victor Lindelof, oni su upitni za sutrašnji meč, baš kao i Marcus Rashford. Alternative u odbrani su Phil Jones i Marcos Roho jer je Eric Bailly još uvijek povrijeđen.

"Još je rano govoriti o Maguireu i Lindelofu. Nadam se da ćemo ih imati na terenu sutra. Imali su određeni tretman jučer, malo veći danas, odradili su lakši trening i nadam se da mogu igrati, ali ne mogu ništa tačno reći", kazao je trener Ole Gunnar Solskjaer kada su ga upitali o pomenutom štoperskom dvojcu.

Što se tiče povrijeđenih Tuanzebea, Shawa i Matića, Solskjaer potvrđuje da sigurno neće igrati.

"Oni neće biti spremni za sutrašnji meč, to je novost. Vjerovatno će se vratiti nakon reprezentativne pauze".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Crveni đavoli već nekoliko sedmica muku muče s povredama tako da ovo nije neobična situacija za njih u aktuelnoj sezoni, ali će morati zbiti redove i napraviti neki pobjednički niz ukoliko žele da se priključe gornjem dijelu tabele.

Susret Bournemouth - Manchester United na programu je sutra od 13.30 sati.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije