Prvi veliki trener koji je rekao "ne" Manchester Unitedu

Nagelsmannu se ne dopada ideja da vodi Engleze

Prvi veliki trener koji je rekao "ne" Manchester Unitedu

Edmir Škorić

Dovođenje njemačkog stručnjaka Ralfa Rangnicka umjesto Olea Gunnara Solskjaera nije donijelo neophodne promjene na bolje u Manchester Unitedu.

Unitedova sezona je daleko ispod svih očekivanja. Tim je ispao u osmini finala Lige prvaka od Atletico Madrida, nalazi se ispod prve pozicije u engleskom Premiershipu i pitanje je kako će se sve završiti, a već sada je jasno da na ljeto klub mijenja Rangnicka novim trenerom.

Postoji niz kandidata, a vjeruje se da su najbliže užarenoj klupi slavnog tima Mauricio Pochettino i Erik ten Hag. Prvi je trenutno zaposlen u PSG-u, drugi u Ajaxu i obojica mogu da budu pun pogodak, ali kada je United u pitanju, ništa nije zagarantovano.

Rangnick seli na drugu poziciju u timu, bit će zadužen za transfere, a navodno je Manchester United imao plan da za trenera imenuje Juliana Nagelsmanna, no mladi stručnjak odbio je poziv s Old Trafforda.

On smatra da je mnogo bolje da bude na klupi Bayerna nego Uniteda, bez obzira šta mu Englezi nude, tako da će ipak United morati da se okrene nekim drugim rješenjima.

Ten Hag se smatra favoritom navijača i najidealnijim izborom jer njegov Ajax je priča za sebe proteklih sezona zbog načina na koji igraju i doslovno "melju" rivale. Ten Hag se sada nameće kao bolji i realniji izbor od Pochettina, čiji PSG ima jako loše rezultate posljednje vrijeme.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Svojevremeno se kandidatom za klupu Crvenih vragova smatrao i Thomas Tuchel, ali je 55-godišnji Nijemac sretan u Chelseaju.

"Mnogo sam puta rekao da mi se sviđa biti ovdje, da volim raditi za Chelsea i da ovaj klub ima sve što je potrebno da me usreći. Zato nema potrebe da nešto mijenjam. I imam puno razloga da ostanem ovdje", rekao je Tuchel.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jupp
Nagelsmann nije veliki trener, mozda je trener u velikom klubu, ali se mora naosvajati jos dosta trofeja da bi postao “veliki”
5 0
hake
Ja ne znam odakle vi kopate ove budalaštine od svojih vijesti ali Nagelsman nije nikad bio ni u razmatranju Unitedove uprave za klupu. Jedino u vašim glypim click bait kombinacijama i nigdje više.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije