Manchester United je dovođenjem Freda napravio najveći promašaj u posljednjih desetak godina

Brazilac totalno van forme

Manchester United je dovođenjem Freda napravio najveći promašaj u posljednjih desetak godina

Endin Čaušević

Brazilski fudbaler Fred stigao je u Manchester United na ljeto 2018. godine iz Shakhtara za skoro 60 miliona eura.

Fred je bio na meti oba kluba iz Manchestera, ali se na kraju odlučio za odlazak u United. Crveni đavoli su za ovog 26-godišnjeg veznjaka izdvojili veliku sumu novca, ali ispostavilo se da je to bio ogroman promašaj.

Brazilac od dolaska u United igra u očajnoj formi, a dok je na klupi bio Jose Mourinho čak je mečeve ovog tima pratio s tribina. Ipak, Ole Gunnar Solskjaer mu daje mnogo više šansi za igru, ali Fred nikako to da opravda.

Fred se već dugo vremena nalazi u očajnoj formi zbog čega je sve češće na meti kritika navijača Manchester Uniteda i engleske javnosti. Mediji na Otoku objavili su nevjerovatno lošu statistiku Brazilca koja traje već mjesecima.

Naime, Fred bi trebao biti jedan od kreatora igre Manchester Uniteda, ali je on daleko od toga. Statistika pokazuje da je posljednji put tačan pas u prostor prema protivničkom golu imao još u aprilu ove godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tada je United igrao protiv Barcelone na Old Traffordu, a Fred je poslao pas prema Rashfordu. Ipak, ono što je tužno jeste da je i ta lopta završila kod Ter Stegena jer je bila prebrza za Rashforda, a pas se Fredu uračunao samo zbog toga što je njegov saigrač uspio dirnuti loptu.

Nevjerovatno zvuči da Fred već mjesecima nije imao tačno dodavanje koje bi stvorili kakvu-takvu priliku za Manchester United.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi