Manchester United je najbolja ekipa Premiershipa otkud ju je preuzeo Solskjaer

Statistika je neumoljiva

Manchester United je najbolja ekipa Premiershipa otkud ju je preuzeo Solskjaer

Norveški trener Ole Gunnar Solskjaer briljira na klupi Manchester Uniteda, a to pokazuje i statistika. 

Njegovi Crveni đavoli danas su ostvarili pobjedu na gostovanju kod Leicester Cityja 1:0. To im je bila sedma pobjeda u posljednjih osam mečeva Premiershipa po čemu su najbolji u posljednjih osam kola.

Preciznije rečeno, baš prije osam kola ih je preuzeo Solskjaer i njegov United je od tada četiri boda ispred bilo koje druge ekipe.

Gledajući sva takmičenja, Solskajer ima učinak od devet pobjeda i jednog remija na deset susreta.

Naravno, sada će uslijediti oni najteži ispiti protiv PSG-a u osmini finala Lige prvaka, a navijači kluba sa Old Trafforda puni su vjere u ovaj 'novi' United.

Unitedu su neophodni trofeji, TOP 4 ne može biti uspjeh

Norvežanin je nedavno izjavio da za United nije uspjeh ako završi u Top 4.

"Mi smo Manchester United i uvijek trebamo konkurisati za osvajanje Premier lige. Ove godine to ne možemo uraditi jer je već kasno, ali gledat ćemo unaprijed i probat ćemo dogodine", rekao je Solskjaer, te nastavio:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nama samo plasman među četiri ekipe u ligi ne može biti uspjeh. Nije to, to. Imamo Ligu prvaka, FA Kup... Moramo igrati za trofeje. Ako osvojite trofej, to je fantastičan dan za sve u klubu. Taj dan kad osvojiš nešto je najbolji dan u tvom životu, jer nikada ne znaš kada će doći sljedeći trofej".

Inače, Ole Gunnar Solskjaer je igrajući za Manchester United šest puta osvojio Premier ligu a jednom Ligu prvaka, kada je bio junak finalne utakmice protiv Bayerna.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi