Manchester United krenuo po novog trenera: Ko će naslijediti Ralfa Rangnicka?

Crveni đavoli na zadatku

Manchester United krenuo po novog trenera: Ko će naslijediti Ralfa Rangnicka?

Eldar Ganibegović

Manchester United u potrazi je za novim trenerom koji će naslijediti Nijemca Ralfa Rangnicka.

Rangnick je zamijenio Ole Gunnara Solksjaera koji je otkaz dobio u toku ove sezone i postavljen je za privremenog menadžera, a klub će od iduće sezone voditi neko drugi.

Direktor Crvenih đavola John Murtough kazao je kako je pred klubom tromjesečni zadatak da izaberu najbolje moguće rješenje za klupu tima s Old Trafforda.

"Sada provodimo temeljit proces za imenovanje novog stalnog menadžera koji će preuzeti dužnost ovog ljeta, s ciljem da se vratimo u izazov za domaće i europske naslove", kazao je Murtough.

United je u januaru obustavio potragu za novim menadžerom nakon dobrog starta Ralfa Rangnicka, ali posljednji rezultati Nijemca natjerali su čelnike engleskog velikana da mu ipak potraže zamjenu.

Rangnick je imenovan za privremenog menadžera do kraja sezone, kada će prijeći na konsultacijsku ulogu u klubu.

Oglasi

To znači da će biti dio tima koji imenuje svog nasljednika, a kaže da je oduševljen trenerom Ajaxa Erikom ten Hagom.

Direktoru Richardu Arnoldu se također sviđa Holanđanin, čija je momčad na vrhu holandske Eredivisie i ima dobre izglede za plasman u četvrtfinale Lige prvaka.

Također, pored Holanđanina, kandidat je i argentinski stručnjak Mauricio Pochettino, no problem Manchester Unitedu pravi i Florentino Perez koji bi nekadašnjeg menadžera Tottenhama rado vidio na klupi Real Madrida umjesto Carla Ancelottija.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pochettino ima i jedan veliki minus kod direktora Uniteda, a to je podatak da je u karijeri osvojio samo jedan veliki trofej - francuski Kup.

Pred Unitedom je sada velik i odgovoran zadatak, a na nama je da pratimo situaciju i vidimo ko će na kraju zamijeniti Rangnicka.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

irnes4
Manco ko manco ,ne znam ko je oko rukovodstva da li amerikanci ili domaci ljudi ,ali gresku veliku su napravili kad su Kerika otpustili pa svabu doveli Kerika je dobro krenulo start je imao dobar ,fergusonova skola i pogotovo igrace je poznavao kao džep Ragnik nije los ,ali on je obavljao druge funkcije gdje nije trener bio godinama pa odjednom dosao u nesredjen klub i to u najjacu ligu ,to je isto nezagrijan uci s klupe I sada ako je ovo tacno da se trazi trener to bi pozeljno bilo da bude Roy keane ,scholes , Neville neko od doba fergusona
1 2
Karameho
Sta bi od nekad mocnog kluba.. Za godinu ili evije borba za opstanak abd..
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi