United našao zamjenu za Ronalda, ali morat će da plate najmanje 100 miliona eura

Osimhen na meti Uniteda

United našao zamjenu za Ronalda, ali morat će da plate najmanje 100 miliona eura

Edmir Škorić

Portugalski reprezentativac Cristiano Ronaldo (38) definitivno nema dobru sezonu u Manchester Unitedu i zato se glasno govori o njegovom odlasku već na ljeto.

Ronaldo je tek ljetos iz Juventusa prešao u Manchester, no drugi mandat na Old Traffordu je za zaborav, barem za sada. Portugalac je dobro počeo sezonu, ali kako se ona odmiče, tako je njegova forma sve slabija.

United traga za novim napadačem i navodno je zamjenu za Ronalda pronašao u Italiji. Crveni vragovi žele kupiti Victora Osimhena, napadača Napolija i reprezentacije Nigerije.

No, neće to biti jednostavnom pošto će engleski klub morati da plati najmanje 100 miliona eura za igrača koji je na 22 meča u ovoj sezoni postigao je 11 golova, s tim da treba naglasiti da je pauzirao dva mjeseca zbog povrede lica.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kako prenosi Rai Sport , predstavnici Manchester Uniteda već su stupili u kontakt s onima iz Napolija i s nogometaševim agentom. Ako na ljeto ostanu bez Osimhena, Napoli je već razmišljao o alternativi. Napadač Sassuola Gianluca Scamacca u tom bi slučaju bio novi napadač Napolitanaca, iako spomenutog golgetera želi dovesti i Inter.

Unatoč slaboj formi, CR7 je najbolji strijelac Uniteda u Premiershipu s devet golova, a ima i šest golova u Ligi prvaka.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1619557757
Osimhen 100 miliona a Haaland 75 miliona, pametno razmisljanje
5 0
BaboBih
Kakav Osimhen, pa takve mogu naci i za 10mil
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi