Manchester United izgubio, otvara se prilika Liverpoolu

Premier liga

Manchester United izgubio, otvara se prilika Liverpoolu

E. Škorić

Nogometaši Manchester Uniteda poraženi su u Londonu od West Hama sa 1:0 u meču 35. kola engleske Premier lige.

United se bori za ostanak u Top 4 kako bi izborio Ligu prvaka, no dva vezana poraza su napravili ozbiljne probleme ekipi Erika ten Haga.

Prvo ih je dobio Brighton sa 1:0 u prošlom kolu, a sada su istim rezultatom poraženi od ekipe West Hama.

Gol odluke postigao je Benrahma u 27. minuti. United je uspio da stvori prilike, ali nijednu da pretvori u pogodak i da osvoji barem bod.

West Ham je ovom pobjedom praktično riješio pitanje ostanka u Premiershipu, a Unitedu Liga prvak visi o koncu.

Imaju bod više i utakmicu manje od Liverpoola, ali Redsi su nakon sjajne serije pobjeda došli u situaciju da se bore za četvrto mjesto.

Oglasi

Liverpool će u narednom kolu u goste ekipi Leicestera, dok će United ugostiti Wolvese na Old Traffordu i to neće biti nimalo lak meč za Crvene vragove.

Osim gostovanja Wolvesu, United do kraja sezone očekuju još dueli s Bornemouthom u gostima, s Chelseajem kod kuće i Fulhamom kod kuće, a u posljednoj utakmici sezone boriće se za trofej FA kupa sa Manchester Cityjem.

Liverpool uz gostovanje Leicesteru ima domaći duel sa Aston Villom i za kraj će biti gost Southamptonu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovo kolo kompletiraće se sutra sa tri duela. Počet će duelom Fulham i Leicester od 16 sati, potom igraju Brighton i Everton od 18.30, a od 21 Nottingham i Southampton.

I u utorak engleski tim nastupa, ali ne u ligi nego Ligi prvaka i to protiv Real Madrida. Naravno govorimo o lideru Premier lige i po mnogima najboljoj ekipi na svijetu, Manchester Cityju, koji se bori za tripletu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zak84
Igra ovaj united U pm.... Hahahahaha.......
2 0
Mel_Glupson
Čifuti iz mančestera se usmrdili... 300 miliona po krilima a razbije ih brighton i westhem ..uništili su fudbal čifuti.. maguire antony i sancho 300 miliona evra ..kaka blamaža
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi