Totalna rasprodaja na Old Traffordu: Ten Hag otpisao čak 13 fudbalera!

Moraju zaraditi novac za nova pojačanja

Totalna rasprodaja na Old Traffordu: Ten Hag otpisao čak 13 fudbalera!

Endin Čaušević

U Manchester Unitedu punom parom spremaju se za početak ljetnog prelaznog roka. Na Old Traffordu se očekuju velika pojačanja, ali ništa se ne može uraditi dok klub ne proda nekoliko prvotimaca, a navodno Erik ten Hag je čak 13 fudbalera stavio na transfer listu i dao je zeleno svjetlo za njihovu prodaju.

Crveni đavoli ne mogu previše biti zadovoljni sezonom koja je iza nas jer je jasno da navijači od Uniteda očekuju da se vrati u sami vrh evropskog fudbala.

Pred Ten Hagom je sigurno ogroman izazov da ovog ljeta pokuša napraviti ekipu koja će "napasti trofeje", ali je jasno da u tom slučaju klub mora odriješiti kesu kada su u pitanju nova pojačanja.

Međutim, jasno je da United ne može dovesti nikoga dok ne riješi finansijski fair-play. Engleski mediji pišu da Crveni đavoli moraju inkasirati oko 150 miliona eura od prodaje igrača ovog ljeta kako bi imali mogućnost da dovedu nova pojačanja.

United ima nekoliko igrača na listi želja koje pokušavaju dovesti, no prvi cilj na startu prelaznog roka je da pokušaju prodati barem nekoliko igrača na koje Ten Hag neće ozbiljnije računati u novoj sezoni.

Oglasi

Navodno, na listi otpisanih nalazi se čak 13 fudbalera za koje je Ten Hag dao zeleno svjetlo čelnicima kluba da ih mogu prodati ukoliko za njih dođe neka primamljiva ponuda.

Već neko vrijeme na transfer listi su Donny van de Beek, Fred, Anthony Elanga, Hannibal Mejbri, Alex Telles, Eric Bailly, Brandon Williams i Zidane Igbal. Pored njih klub će razmotriti i prave ponude za Harryja Maguirea, Scotta McTominayja i Deana Hendersona.

Također, i dvije velike zvijezde mogle bi napustiti Old Trafford, ali samo ukoliko za njih dođe ponuda koja se ne odbija. To su Jadon Sancho i Anthony Martial za koje klub traži 50, odnosno 30 miliona eura odštete.

Ten Hag želi da klub što se tiče pojačanja dovede igrače koji će pojačati vezni red i napad, kao i jednog golmana.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Glavne mete su Harry Kane i Mason Mount oko kojih United već pregovara, a što se tiče golmana Ten Hag bi itekako volio na Old Traffordu vidjeti Andrea Onanu s kojim je s dosta uspjeha sarađivao u Ajaxu.

Također, piše se da je United "zagrizao" za Victora Osimhena i Rasmusa Hojlunda, ali zvaničnih ponuda za ove igrače nije bilo.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi