Iznenađenje na Old Traffordu - Slavna 'sedmica' dobit će neočekivanog vlasnika

Ispred svih očekivanih pojačanja

Iznenađenje na Old Traffordu - Slavna 'sedmica' dobit će neočekivanog vlasnika

Midhat Šljivak

Ikonski broj 7 na dresu engleskog velikana Manchester Uniteda u novoj sezoni mogao bi nositi mladi argentinski fudbaler Alejandro Garnacho. On je impresionirao sve u klubu i sve vodi ka tome da će on dobiti legendarni broj 7.

Dres Manchester Uniteda s brojem 7 kroz historiju su nosile prave fudbalske ikone. Posljednji je bio Cristiano Ronaldo, a nekada je pripadala imenima kao što su David Beckham, Eric Cantona, Bryan Robson...

Sada bi slavnu 'sedmicu' mogao preuzeti Alejandro Garnacho. Mladi 18-godišnji Argentinac impresionirao je sve u klubu svojim odnosom prema treninzima i igri, pa klub razmatra mogućnost da ga nagradi dresom s brojem 7.

Garnacho je u Manchester United stigao 2020. godine iz madridskog Atletica. Igrao je za omladinske kategorije, a u aprilu prošle godine debitovao je za prvi tim.

Oglasi

Od tog trenutka je postao neizostavan član ekipe kod Erika ten Haga. Često je dobijao šansu za igru i očekuje se da u novoj sezoni dobije još više prostora.

Hoće li broj 49 kojeg trenutno nosi zamijeniti slavnom 'sedmicom' vidjet ćemo u narednim danima, ali je itekako ozbiljan kandidat da preuzme slavni broj.

Garnacho je od debija u aprilu prošle godine odigrao ukupno 36 utakmica za Crvene đavole i ima učinak od pet golova i pet asistencija. Krajem aprila potpisao je novi ugovor s klubom. Njim se za velikana s Old Trafforda vezao do ljeta 2028. godine.

Argentinac će sasvim sigurno imati žestoku konkurenciju i u novoj sezoni. Ipak, on ima ogromno povjerenje menadžera Ten Haga i očekuje se da će dobiti dodatni prostor za napredak.

United također dosta radi kako bi pojačao svoj ofanzivni dio tima. Mason Mount iz Chelseaja bi uskoro trebao potpisati ugovor, a traži se i jedna klasična devetka koja je Crvenim đavolima neophodna.

Velikan s Teatra snova prošle godine je igrao veoma dobro. Osvojen je trofej EFL Kupa, ali cilj je povratak na tron engleskog fudbala i Erik ten Hag će ga pokušati osvojiti već u sezoni koja je pred nama.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Klub uskoro preuzima katarski šeik Jassim. Ulaganja bi trebala biti ogromna i vidjet ćemo kako će Crveni đavoli izgledati u narednoj sezoni.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676286668
Težak je to broj za nekog tako mladog.....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi