Rio Ferdinand otkrio koliko bi danas vrijedio:  "A nekad sam vrijedio 30 miliona..."

Govorio o visokim cijenama transfera

Rio Ferdinand otkrio koliko bi danas vrijedio: "A nekad sam vrijedio 30 miliona..."

Edmir Škorić

Bivši odbrambeni igrač Manchester Uniteda Rio Ferdinand progovorio je o vrtoglavom rastu cijena nogometaša.

Svjedoci smo da iz godine u godinu igrači sve više koštaju i da se i oni ne baš najbolji ili najslavniji plaćaju i po 80-100 miliona eura, iako je i dalje rekorder Neymar kojeg je PSG platio Barceloni 222 miliona eura.

Rio Ferdinand jedan je od najboljih defanzivaca koji je igrao u Premier ligi, a bivši igrač Crvenih vragova vjeruje da bi danas koštao jako puno.

"Nekoć sam vrijedio 30 miliona eura. S obzirom na trenutni trend na tržištu, mislim da bih danas vrijedio negdje oko 170 miliona eura. Da, stvarno to mislim, 100 miliona bi danas bilo malo za igrača kakav sam ja bio".

Ferdinanda je United doveo i Leedsa 2002. godine za 30 miliona funti. Ovim transferom postao je najskuplji britanski nogometaš i najskuplji defanzivac na svijetu. Međutim, novac dod tada je naglo porastao.

Oglasi

2019. su na Old Traffordu potrošili 80 miliona na potpis Harryja Maguirea iz Leicester Cityja. No, čak bi i ova brojka mogla biti patuljasta u odnosu na neke od naknada koje se reklamiraju za Joška Gvardiola iz RB Leipziga, za kojeg se očekuje da će ovog ljeta napustiti bundesligaški klub za više od 100 miliona eura.

Manchester United planira neka nova pojačanja i izdvojit će ponovo barem 100-150 miliona eura za pojačanja.

Rio Ferdinand pozvao je svoj bivši klub da dovede zvijezdu Real Madrida Aureliena Tchouamenija.

Veznjak se pridružio Realu tek prošlog ljeta iz Monaca, u ugovoru koji bi u konačnici mogao biti vrijedan čak 86 miliona funti. Ali Los Blancosi su ove godine potpisali ugovor s Judeom Bellinghamom i već imaju Luku Modrića, Tonija Kroosa, Federica Valverdea i Eduarda Camavingu.

To bi moglo dovesti do toga da Tchouameni postane meta za određene ekipe, s Unitedom koji želi pojačati svoje opcije u sredini terena. Ferdinand smatra da bi Francuz bio idealan za United i menadžera Erika ten Haaga koji želi da osvaja trofeje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Imate Brunu, imate Eriksena koji može igrati na toj poziciji, Fred i McTominay su dva rezervna igrača. Ako možemo dobiti dinamičniju 'osmicu, igrača koji nam može dati golove i asistencije da dodamo onome što Bruno radi", rekao je Ferdinand.

"Eriksen je dobar, ali treba neko bolji od njega koji će uzeti loptu i diktirati igru. Za višu razinu treba nam neko poput Tchouamenija".

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676286668
Najmanje170 milki kao i Vidić.....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi