Procurili sastavi: Džeko glavni adut Vučice

Duel polufinala Evropa lige protiv Manchester Uniteda

Procurili sastavi: Džeko glavni adut Vučice

H. Zilić

Ekipa Rome će večeras na Old Traffordu igrati prvi duel polufinala Evropa lige protiv Manchester United.

Nema sumnje da nas očekuje uzbudljiv dvomeč, a Rimljani imaju priliku da napokon ulove jedno evropsko finale.

Jasno je da će Ole Gunnar Solskjaer i Paulo Fonseca na teren poslati najjači sastv, a obojica su u prvenstvu prije nekoliko dana odlučili da odmore pojedine fudbalere za sutrašnji meč.

Italijanski mediji već špekulišu o tome u kojem sastavu će igrati United i Roma u sutrašnjoj utakmici, a La Gazzetta dello Sport već je objavila vjerovatne sastave oba tima. Oni vjeruju da će bh. napadač Edin Džeko igrati od prve minute protiv Uniteda jer ima odličan učinak protiv ovog kluba dok je bio član gradskog rivala Cityja.

S druge strane, Solskjaer ne želi mnogo da eksperimentiše i očekuje se da će na teren poslati sastav koji u posljednje vrijeme igra u jako dobroj formi.

Vjerovatni sastav Manchester Uniteda: De Gea, Wan-Bissaka, Lindelof, Maguire, Shaw, McTominay, Fred, Rashford, Bruno Fernandes, Pogba, Cavani.

Vjerovatni sastav Rome: Pau Lopez, Smalling, Cristante, Ibanez, Karsdorp, Diawara, Veretout, Spinazzola, Pellegrini, Mkhitaryan, Džeko.

Dijamant će se nakon šest godina prvi put vratiti u Manchester. Za Old Trafford ga vežu dobra sjećanja jer je na ovom stadionu zabio nekoliko golova igrajući za Wolfsburg i Manchester City, a sigurno je da se nada da će nastaviti tradiciju i u dresu Rome.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Džeko je u dosadašnjoj karijeri protiv Manchester Uniteda igrao ukupno devet puta i uspio je zabiti čak sedam golova i dodati dvije asistencije. Njegovi timovi su u tim okršajima slavili četiri puta, a pet puta je slavio United. Zanimljivo da nije bilo remija kada je Džeko igrao.

Kladite se na meč Manchester United - Roma u kladionici Mozzart. Kvote su zaista fantastične, a prognozu meča OSTAVITE OVDJE.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.