Otrovano čak 12 igrača Manchester Uniteda

Na gostovanju u Moldaviji

Otrovano čak 12 igrača Manchester Uniteda

Edmir Škorić

Čak dvanaest igrača Manchester Uniteda osjećalo se loše dan nakon utakmice Evropske lige s moldavskim klubom Sheriffom iz Tiraspola.

United je prošli četvrtak slavio s 2:0, pa su u grupnoj fazi stigli do prve pobjede i prvih bodova, pošto su u 1. kolu sedam dana ranije poraženi od Real Sociedada.

Odlazak u Chisinau neće po lijepom pamtiti igrači Uniteda, iako su slavili pogocima Jadona Sancha iz 17. i Cristiana Ronalda iz 39. minute.

Čak dvanaestorica igrača Manchester Uniteda počela su se osjećati loše u petak, dan nakon utakmice, javlja britanski dnevnik "The Sun".

Vjerovatno su se svi otrovali hranom. Nekoliko je igrača zbog toga preskočilo trening u petak, a neki su propustili i subotnje fotografiranje.

Manchester United je možda imao sreće u nesreći jer je njihova ligaška utakmica protiv Leeds Uniteda odgođena zbog nacionalne žalosti i nakon smrti kraljice Elizabete II. Ne zna se kako bi trovanje igrača utjecalo na njihov stav u nedjeljnoj utakmici i da li bi svi igrali.

Manchester United pokušava otkriti jesu li se igrači otrovali hranom u Kišinjevu ili pak hranom iz aviona na povratku u Englesku. Za sada je velika grupa igrača otišla u trening kampove svojih reprezentacija.

Momčadi koju vodi Erik ten Hag ide sve bolje u Premier ligi. Nakon niza od četiri uzastopne pobjede popeli su se na peto mjesto tabele i imaju 12 bodova (četiri pobjede i dva poraza), šest manje od lidera Arsenala, ali je lider odigrao utakmicu više.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U nedjelju 2. oktobra United će odigrati najtežu utakmicu sezone, pošto će za rivala imati ekipu Manchester Cityja, pa ćemo tu vidjeti koliko mogu Ronaldo i društvo.

United je imao katastrofalan početak sezone, no u posljednje vrijeme stvari mnogo bolje izgledaju.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
Pa i da se trebala igrati utakmica protiv Leedsa to bi bilo odgodjeno jer su se otrovali,za njih ne vaze pravila kao za druge.Sjetimo se siruacije sa coronom,Manchesteru zarazena trojica odmah utakmica odgodjena,u drugim ekipama po desetorica,ali moraju igrati sa igracima iz omladinskog pogona...
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi