Godinu dana ga niko nije vidio, nije igrao ni trenirao, a jučer se pojavio i uzeo medalju FA Cupa
Foto: Richard Callis

Zadnji meč za Manchester United odigrao prije godinu dana

Godinu dana ga niko nije vidio, nije igrao ni trenirao, a jučer se pojavio i uzeo medalju FA Cupa

Endin Čaušević

Fudbaleri Manchester Uniteda jučer su napravili iznenađenje na Wembleyju i u finalu FA Kupa pobijedili su gradskog rivala Manchester City sa 2:1 i osvojili trofej. No, prilikom dodjele medalja u centru pažnje našao se Tyrell Malacia koji se u javnosti pojavio po prvi put nakon godinu dana.

Manchester City koji je prošlog vikenda osigurao četvrtu uzastopnu titulu prvaka Engleske za mnoge je bio veliki favorit u jučerašnjem finalu FA Cupa i očekivalo se da će tim Pepa Guardiole doći do novog trofeja, ali se to nije desilo.

Na kraju su igrači Manchester Uniteda uspjeli da naprave veliko iznenađenje i pobijede sa 2:1 zahvaljujući odličnoj igri koju su prikazali u prvom poluvremenu.

Crveni đavoli poveli su u 30. minuti nakon velike greške Joška Gvardiola koju je iskoristio Alejandro Garnacho i pogodio za 1:0. Samo devet minuta kasnije na semaforu je bilo 2:0, a strjelac je bio Kobbie Mainoo nakon sjajne akcije igrača Uniteda.

City je u finišu utakmice smanjio na 2:1 kada je pogotak postigao Doku, ali je to bilo sve od ekipe s Etihada, te je na kraju United osvajanjem trofeja FA Cupa koliko-toliko uspio da spasi sezonu.

U centru pažnje tokom dodjele medalja našao se igrač Manchester Uniteda koji se godinu dana uopšte nije pojavljivao u javnosti. Zadnji meč za ovaj tim odigrao je 28. maja prošle godine, a od tada nije ni trenirao s Unitedom.

Oglasi

U pitanju je Tyrell Malacia koji je u United stigao na ljeto 2022. godine za skoro 20 miliona eura iz Feyenoorda i bio je prvo pojačanje Erika ten Haga. Prošle sezone je Malacia igrao, ali ove ga nije bilo ni na mapi zbog povrede.

Malacia se nije oglašavao ni na društvenim mrežama niti pojavljivao u javnosti i zbog tuga su jučer svi bili iznenađeni kada su ga vidjeli na Wembleyju na dodjeli medalja.

Prema informacijama s Old Trafforda ovaj 24-godišnjak ima ogromnih problema s povredom koljena koja ga je u potpunosti dotukla. Operisao je koljeno prošlog ljeta, ali se još uvijek nije oporavio u potpunosti.

Također, totalno se povukao i s društvenih mreža gdje je zadnju objavu imao 11. jula prošle godine. No, jučer se pojavio sa svojim saigračima na Wembleyju, te je bio s ekipom na dodjeli medalja i trofeja.

Oglasi

Navijači Uniteda su bili oduševljeni kada su vidjeli da se Malacia konačno pojavio u javnosti i pokazao da je dobro.

[twitter]https://x.com/keemwontmiss/status/1794403069498675380[/twitter]

"Tyrell Malacia nije igrao ni minute fudbala ove sezone. Ustvari nije proveo ni minutu na trening terenu, a doveli smo ga kao zamjenu za Lukea Shawa", rekao je Ten Hag prije nekoliko dana kada su ga pitali za Malaciju.

Još uvijek nije pozato da li će Nizozemac biti spreman za pripreme za iduću sezonu i kada će biti u potpunosti oporavljen od povrede.

Malacia s Unitedom ima ugovor do ljeta 2026. godine s opcijom na još jednu sezonu produženja.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi