Danas je nezaustavljiv, a od Van Gaala je svakog četvrtka dobijao kaznu: "Prvo škola, pa trening"

Imao je svega 12 minuta

Danas je nezaustavljiv, a od Van Gaala je svakog četvrtka dobijao kaznu: "Prvo škola, pa trening"

Admin Čaušević

Louis Van Gaal je bez sumnje jedan od najboljih trenera u historiji. Imao je posebne metode rada sa igračima, uvijek je gajio dopadljiv i ofanzivan fudbal zbog čega je itekako cijenjen. 

Van Gaalova trenerska karijera je počela krajem 80-ih i legendarni Nizozemac je stvorio neke od najboljih igrača u historiji, posebno se to odnosi na čuvenu generaciju Ajaxa koja je 1995. godine osvojila Ligu prvaka.

Ovaj 71-godišnjak je osim Ajaxa vodio još niz evropskih velikana poput Barcelone, Bayerna te Manchester Uniteda. Ostavio je dubok trag i na klupi reprezentacije Nizozemske.

Od silnih igrača koji su radili pod njegovom palicom, jedan ga se posebno sjeća i zauvijek mu je zahvalan šta je uradio za njega.

Sa 25 golova na 38 utakmica ove sezone Marcus Rashford je nezaustaljiv i engleski napadač je najbolji igrač Manchester Uniteda i ključni čovjek uz Casemira za osvajanje Carabao kupa prije nekoliko dana.

Van Gaal je bio taj koji je Rashfordu dao šansu na Old Traffordu. Bilo je to u sezoni 2015/2016. Sjajni ofanzivac se prijestio kako ga je Nizozemac stalno kažnjavao.

Oglasi

"Sjećam se svakog četvrtka. Van Gaal bi me uvijek kažnjavao četvrtkom, ali to je bilo nešto što je totalno izvan moje kontrole", rekao je Rashford te nastavio:

"Ali on je bio takva osoba. Govorio bi mi da prvo moram završiti sve svoje obaveze na fakultetu, pa tek onda doći na trening. To je bilo neizvodivo."

Rashford će zauvijek biti zahvalan čuvenom nizozemskom treneru

"Nisam smio zakasniti na trening, a imao sam samo 12 minuta da dođem sa fakulteta na trening", dodao je odlični fudbaler.

"Ali kao čovjek bio je prva liga. U svoje vrijeme bio je dosa cijenjen i u centru pažnje, ali meni su bile najvažnije njegove riječi. To što sam postao član prvog tima Manchester Uniteda me učinilo sretnim."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, Rashford je poznat kao veliki dobročinitelj. Iako je bio često na meti rasista to ga nije pokolebalo i učinilo ga je mnogo snažnijom osobom.

U oktobru 2021. godine postao je najmlađi dobitnik počasnog doktorata u historiji Manchester Uniteda zbog doprinosa u borbi protiv siromaštva djece.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi