Ko bi rekao - Sramotan poraz Liverpoola koštat će posla ni manje ni više nego Ten Haga
FOTO: EPA

Nikako mu ne ide u prilog rezultat sa Anfielda

Ko bi rekao - Sramotan poraz Liverpoola koštat će posla ni manje ni više nego Ten Haga

Esmer Oštraković

Kako stvari stoje, poraz koji je sinoć na Anfieldu doživila ekipa Liverpoola u Evropskoj ligi od Atalante u konačnici bi mogao koštati posla trenera najljuđeg rivala ove ekipe, a to je naravno Ten Hag u Manchester Unitedu.

Kako prenose engleski mediji nakon što je Liverpool sinoć poražen od Atalante šanse da Ten Hag dobije otkaz u Manchester United su drastično porasle.

Ten Hag se bori da ostane trener Manchester Uniteda, a trenutno mu u svemu tome i ne ide baš najbolje jer njegova ekipa ne bilježi posebno dobre rezultate.

Trenutno se Manchester United nalazi na šestom mjestu na tabeli u Premiershipu sa 11 bodova manje od četvrtog mjesta koje vodi u Ligu prvaka i praktično je jasno da ih naredne godine neće biti u ovom takmičenju.

Mnogo se u posljednje vrijeme govori o otkazu za Ten Haga, ali se još uvijek čeka konačna odluka novog vlasnika Manchester Uniteda Sir Jim Ratcliffea.

Oglasi

Već su mediji iz Engleske počeli povezivati i neka trenerska imena koja bi trebala naslijediti Ten Haga, a najviše se govori o Garethu Southgateu, te Grahamu Potteru.

Navodno je pred Ten Haga stavljena nemoguća misija kako bi spasio posao, a ona se zove plasman u Ligu praka naredne sezone. Nakon što je Liverpool sinoć izgubio šansa za tim je još manja.

Naime, sinoć je poražena i ekipa West Hama od Bayer Leverkusena, te je smanjena nada za Premiership da će naredne sezone dobiti ekstra mjesto za Ligu prvaka koje će se dodijeliti na osnovu koeficijenta i rankinga lige.

Kao dio novog sistema Lige prvaka dva nacionalna prvenstva čiji klubovi igraju najbolje u Evropi dobit će ekstra mjesto za Ligu prvaka u sezoni 2024/25.

Potražite više informacija na temu Premier league:

To bi značilo da bi petoplasirana ekipa iz Premiershipa išla u Ligu prvaka, ali nakon kiksa Liverpoola šanse za to su sada dosta, dosta manje.

Kako stvari stoje trenutno najveće šanse za extra mjesto imaju Italija i Njemačka, ali naravno uvijek postoji šansa da se nešto promijeni.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

yellowdixie
Ludi seks satima zaredom, jake erekcije, živopisni orgazmi, puno sperme i povećani testosteron i siguran u bilo kojoj dobi! Ne propustite priliku da svoj seks učinite nezaboravnim----> use.my/bedblog
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti