Mancini: BiH je puna nadarenih igrača, znali smo da će biti teško

Italijanski selektor zadovoljan

Mancini: BiH je puna nadarenih igrača, znali smo da će biti teško

E. Škorić

Reprezentacija Italije večeras je sa 2:1 savladala Bosne i Hercegovinu u meč 4. kola kvalifikacije i ima impresivan niz od 50 domaćoh utakmica bez poraza.

U 50 utakmica kod kuće, ne uključujući prijateljske, Italija je ostvarila 39 pobjeda uz 11 remija i nakon četiri kola ima maksimalnih 12 bodova u našoj grupi.

"Sve utakmice su teške, posebno ove na kraju sezone. BiH je puna tehnički nadarenih igrača, pa smo znali da će biti nezgodno", rekao je selektor Azzurra Roberto Mancini za Rai Sport nakon utakmice u Torinu, dodavši:

"Možda nije bilo dobro uprvom dijelu, djelovali smo tromo, ali smo se popravili u drugom poluvremenu. Nije se lako vratiti u takvoj utakmici, napravili smo neke rizične poteze, ali to smo morali učiniti. Dominirali smo nakon poluvremena i zasluženo pobijedili".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Italija je oduvijek bila vrhunska nogometna nacija, samo su neki periodi bolji od drugih. Ova dva gola su bila baš lijepa", poručio je Mancini.

Top Komentari

pipun
Moj Roberto reci Hvala onom zutom seronji
2 0
Boki
Kur.ste vi bili bolji zahvalite se sudijama na velikoj pomoci posebni kod prvog gola
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi