Mancini zamijenio dva od tri napadača

I selektor Italije rotirao

Mancini zamijenio dva od tri napadača

E. Škorić

I selektor Italije Roberto Mancini napravio je nekoliko promjena za večerašnji meč.

U odnosu na duel sa Grcima u Atini, kada je Italija slavila s 3:0, večeras je Mancini odlučio da promijeni trojicu.

Na golu ostaje Sirigu, stoperski par su Bonucci - Chiellini, Emerson ponovo igra na lijevoj strani, dok je Florenzija na poziciji desnog beka zamijenio Mancini.

U veznom redu nema promjena - Veratti, Jorginho i Barella igraju, dok su u napadu evidentne dvije promjene. Insigne ostaje na lijevoj strani napada, dok će umjesto Belottija u centru zaigrati Quagliarella, a desno umjesto Chiese Bernaredschi.

Teško je reći zašto je Mancini pravio ove promjene i da li je bolje ili gore po BiH, no koga god da stavi - neće pogriješiti.

Italijani imaju jak satav, veliku rotaciju, pa samim tim i Mancini više izbora pri sastavljanju ekipe.

Italija: Sirigu, Chiellini, Emerson, Mancini, Bonucci - Veratti, Jorginho, Barella - Bernardeschi, Quagliarella, Insigne.

Što se naše selekcije tiče, igrat će u sastavu: Šehić - Čivić, Bičakčić, Zukanović, Todorović - Bešić, Gojak, Pjanić, Sarić, Višća - Džeko.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Upitno je ko će igrati na poziciji lijevog krila (Gojak?) i na koji način Robert Prosinečki želi da iznenadi Azzurre?

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi