Mancini: Nećemo prodavati najbolje igrače

Trener Intera

Mancini: Nećemo prodavati najbolje igrače

Roberto Mancini u razgovoru za italijanske medije istakao je da će Mateo Kovačić ostati u Interu, unatoč tome što ga Liverpool namjerava dovesti u svoje redove. 

"On će postati šampion, mnogo je napredovao u posljednje vrijeme i mislim da će to već pokazao. U ovom trenutku nemam mnogo informacija po pitanju njegovog odlaska, ali mislim da će ostati. Nećemo prodavati svoje najbolje igrače", kazao je Mancini.

Italijanski stručnjak nedavno je izjavio da će od rukovodstva kluba sa Meazze tražiti čak devet novih igrača, a sada tvrdi da je riječ samo o šali. 

"To je bila šala, sljedeće sezone Inter neće biti mnogo drugačiji. Zavisi i od tržišta, neće nam biti lako. Morat ćemo da budemo dobri, ali i da imamo sreće kako bismo doveli prave igrače. Želimo se boriti za titulu", poručio je na kraju trener Intera. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjećamo, Inter je posljednji put prvak Italije bio u sezoni 2009/2010.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.