Mancini: Nismo ostvarili cilj, ali napredak je evidentan

Selektor Italije poslije remija

Mancini: Nismo ostvarili cilj, ali napredak je evidentan

Nogometaši Italije i Portugala sinoć su na San Siru u sklopu Lige nacija remizirali odigravši meč bez golova (0:0).

Italijanima je u ovom duelu igrama samo pobjeda. Tako su se i postavili, napadali su, pritiskali, ali gosti su izdržali napade i na kraju osigurali završni turnir Lige nacije.

Uprkos neostvarenom cilju, italijanski selektor Roberto Mancini nije bio nezadovoljan nakon utakmice.

"U nogometu je najvažnije postići gol i morat ćemo da napredujemo u pogledu stvaranja šansi. Dominirali smo, ali smo se u nastavku fizički umorili. Ne možemo da igramo svih 90 minuta na njihovoj polovini, ali ovo je veliki napredak za nas", kazao je Mancini, pa dodao:

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Posebno u pogledu meča sa Poljskom, pošto je Portugal superiorniji tim. Jurili smo rezultat, ali smo i davali šansu mladima da steknu vrijedno iskustvo", zaključio je.

Italija je ranije osigurala opstanak u elitnoj diviziji Lige nacija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi