Mancini objavio spisak Italijana, ima iznenađenja

Počinju kvalifikacije za EP

Mancini objavio spisak Italijana, ima iznenađenja

E. Škorić

Italijanski selektor Roberto Mancini objavio je spisak igrača za predstojeće utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Prvi put nakon oktobra 2015. godine u timu Italije je iskusni napadač Fabio Quagliarella, koji je blistao ove sezone u Seriji a S 19 pogodaka, a na spisku nema Marija Balotellija i Andree Belottija.

U timu je Leonardo Pavoletti iz Sassuola, kao i Juventusov mladi bek Leonardo Spinazzola.

Iako je od decembra dao samo jedan gol, Udineseov napadač Lasagne ostao je na spisku, a tu su i mlade zvijezde poput Zaniola (Roma) i Keana (Juventus).

Italija počinje svoju kvalifikacijsku kampanju za Euro 2020 protiv Finske 23. marta u Udinama, a tri dana kasnije ugostit će u Parmi Lihtenštajn.

Podsjećamo, u grupi s Italijom je i reprezentacija BiH, kao i selekcije Grčke i Armenije.

Kompletan spisak Italije:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Cragno, Donnarumma, Perin, Sirigu; Biraghi, Bonucci, Chiellini, Florenzi, Izzo, Mancini, Piccini, Romagnoli, Spinazzola; Barella, Cristante, Jorginho, Sensi, Verratti, Zaniolo; Bernardeschi, Chiesa, El Shaarawy, Grifo, Immobile, Kean, Lasagne, Pavoletti, Politano, Quagliarella

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi