Mancini sa spiska izostavlja svog "fudbalskog sina"?

Dva izazova pred Azzurrima

Mancini sa spiska izostavlja svog "fudbalskog sina"?

Reprezentacija Italije će, nakon velikog neuspjeha u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji, uskoro početi kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Italija će 23. marta odmjetiti snage sa Finskom, a tri dana kasnije je na rasporedu susret sa Lihtenštajnom.

Vjeruje se da neće biti prevelikih iznenađenja na spisku selektora Mancinija kada su igrači koji će dobiti poziv u pitanju. Međutim, iznenađenja bi moglo biti kada su u pitanju oni koji će biti izostavljeni sa spiska.

Mancini će sigurno pozvati svoje napadačke oslonce iz Lige nacija, Bernbardeschija, Insignea, Immobilea i Chiesu, a vjeruje se da će poziv stići i na adrese Quagliarelle i Pavolettija.

Gotovo sigurno će se na spisku nači i El Sharaawy i Politano, ali italijanski mediji vjeruju da Mancini neće pozvati Balotellija i Belottija.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Andrea Belotti je nakon perioda mučenja konačno pronašao formu i postigao tri gola u posljednje dvije utakmice za Torinu, ali bi još veće iznenađenje bilo izostavljanje sa spiska Marija Balotellija.

Balotelli igra fantastično od kada je (ove zime) prešao u Marseille, ali čini se da to neće biti dovoljno da Mancini svog "fudbalskog sina" pozove u reprezentaciju za predstojeće duele.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi