Mancini: Pravili smo previše grešaka, dali smo Poljacima ono što su željeli

Selektor Italije nakon remija sa Poljskom

Mancini: Pravili smo previše grešaka, dali smo Poljacima ono što su željeli

Roberto Mancini je preuzeo klupu Azzurra nakon debakla Italije u kvalifikacijama za SP, a danas je svoje izabranike vodio i u prvoj zvaničnoj utakmici - duelu Lige nacija protiv Poljske.

Ovaj susret je završen rezultatom 1:1. Poljaci su poveli u prvom poluvremenu preko Zielinskog, da bi Italija do remija došla 15-ak minuta prije kraja kada je Jorginho sa bijele tačke pogodio za konačnih 1:1.

"Ovo je naša prva važna utakmica, tako da je određeni broj grešaka normalna stvar, ipak momci su dobro odigrali", poručio je nakon utakmice selektor Italije Roberto Mancini, pa nastavio:

"Napravili smo previše grešaka u prenošenju lopte iz zadnje linije i to je dalo Poljskoj prilike za kontre, a to je ono što su oni svakako željeli raditi".

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Mario Balotelli je napustio teren nakon sat vremena igre. Italijanski napadač je na momente djelovao indisponirano, a čini se da je imao problema i sa određenom povredom mišića s obzirom da je po izlasku iz igre šepao.

"Mario mora igarati, potrebne su mu utakmice. On je jako iskusan igrač na reprezentativnom nivou, ali njegova fizička sprema je problem za sada", prokomentarisao je Mancini nastup "nestašnog" Super Marija.

Top Komentari

Bulle
Bitno je tebi Balotelija ubacit od prve minute smoto jedan
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi