Mancini protiv Grčke testira novu formaciju

Spremio određene promjene

Mancini protiv Grčke testira novu formaciju

E. Škorić

Selektor Italije Roberto Mancini sprema novu formaciju za duel s Grčkom.

U subotu će Italijani odmjeriti snage s Grčkom, a Mancini namjerava igrati u formaciji 4-2-3-1.

Belotti je istureni napadač, iza njega Chielsa, Bernardeschi i Insigne, u veznom redu 'osigurači' Veratti i Jorginho, a u odbrani D'Ambrosio, Bonucci, Romagnoli i Spinazzla. Očekuje se da brani Meret ispred Donnarumme.

Stefano Sensi, sjajni veznjak Intera, zbog povrede neće biti u kombinacijama, a svoju šansu čekaju i Biraghi, Cristante, Acerbi, El Shaarawy, Barella...

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Italija u subotu navečer dočekuje Grčku kao lider naše kvalifikacijske grupe sa 18 bodova, Finska ima 12, Armenija 9, BiH 7, a Grčka 5 bodova. Na dnu je Lihtenštajn s jednim bodom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti