Mancini savjetuje Keana: Promijeni klub...
Foto: EPA

Ako želi ići na Euro

Mancini savjetuje Keana: Promijeni klub...

Selektor italijanske reprezentacije Roberto Mancini savjetovao je mladom Moiseu Keanu da promijeni klub.

U ljetnom prijelaznom roku 19-godišnji fudbaler je napustio Juventus i prešao u Everton, ali taj transfer nije se ispostavio kao najbolji potez za njega, budući da za Karamele gotovo nikako ne igra.

Obzirom da se radi o velikoj italijanskoj nadi i fudbaleru kojem mnogi proriču blistavu karijeru, Mancini mu je savjetovao da nađe klub u kojem će igrati kako bi mogao računati na njega na Evropskom prvenstvu naredne godine.

"Nadam se da će pronaći klub u kojem će imati mogućnost da igra uvijek. Ako uspije u tome, onda će moći ići na Evropsko prvenstvo. Dakle, sve će ovisiti od njega i od toga šta će napraviti od sada do maja", kazao je Mancini.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ove sezone Kean je za Everton odigrao deset utakmica u Premier ligi, od čega je samo dvije počeo od prve minute, a u strijelce se još niti jednom nije upisao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi