Mancini se dotakao amaterske greške u zapisniku: "Da sam imao naočale..."

Igrao fudbaler koji nije bio planiran

Mancini se dotakao amaterske greške u zapisniku: "Da sam imao naočale..."

E. Čaušević

Javnost Italije sinoć je bila iznenađena što Azzurri nisu uspjeli da savladaju BiH u prvom meču Lige nacija, te su osvojili samo jedan bod (1:1).

Italija je pred ovaj meč prema mnogima bila apsolutni favorit, a čini se da su na Apeninima već upisali tri boda. Međutim, Zmajevi su pružili odličan otpor i na kraju zasluženo osvojili bod.

No, jedan od detalja koji je obilježio meč desio se pred sam početak. Naime, Italijani su napravili nevjerovatnu grešku u zapisniku pred utakmicu jer su prijavili igrača koji nije trebao igrati.

Roberto Mancini je u početni sastav uvrstio Chiellinija, ali se tu nekako našao Acerbi. Takav zapisnik otišao je delegatu meča, a kada su shvatili kakvu bizarnu grešku su napravili već je bilo kasno, te je Chiellini ostao na klupi, a Acerbi je zaigrao od prve minute.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"To je bila moja krivica. Pokazali su mi sastav, ali nisam imao svoje naočale i samo sam rekao da je u redu. Nisam vidio da je Acerbi tu umjesto Chiellinija. Ipak, planirali smo da Acerbi igra jednu, a Chiellini drugu utakmicu. Chiellini je htio igrati danas protiv BiH, ali će ipak igrati protiv Holandije. Nije to velika greška, pa nismo stavili golmana umjesto defanzivca", poručio je Mancini nakon utakmice.

Top Komentari

Shik
Pa jeste dasu pobijedili ovo nebi ni spominjao.Vazno je dasmo im uzeli bod a za malo i 3.Bravo momci tako se bori i svaka cast za dobru igru.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi