Mancini: Smatrao sam da BiH ima bolju ekipu od Finske, ali to očito nije tako

Selektor Italije pred meč u Zenici

Mancini: Smatrao sam da BiH ima bolju ekipu od Finske, ali to očito nije tako

E. Čaušević, foto: D. Kurbegović

Reprezentacija BiH sutra u Zenici dočekuje selekciju Italije u meču 9. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Italijani su danas doputovali u Zenicu gdje će večeras odraditi jedan trening. Pred trening je održana i press konferencija na kojoj se javnosti obratio selektor Roberto Mancini, te defanzivac Leonardo Bonucci.

Mancini je na početku poručio da nema nedoumica oko sastava, ali ništa više nije želio da otkrije.

"Nemam nekih nedoumica što se tiče sastava, ali znat će se više sutra. Da li je lako pobijediti BiH u Zenici? Ne, BiH se valjda osjeća ugodno ovdje i mi ćemo dati sve od sebe da sutra odigramo jednu lijepu utakmicu i vidjet ćemo na kraju. Budući da ćemo mi dati sve od sebe BiH će morati dati sve od sebe da nas pobijedi", rekao je Mancini na početku press konferencije.

Mancini će i sutra dati šansu nekim mlađim igračima.

"Veoma je važna utakmica ova za njih i za cijelu reprezentaciju jer se igra protiv jedne dobre ekipe koja je fizički i tehnički jaka. Ovo je dobar test za mlađe igrače koji će dobiti šansu".

Mancini je priznao da je na početku kvalifikacija vjerovao da bi ovaj meč protiv BiH mogao biti ključni za plasman na EP, ali se to nije desilo.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Da, tako je. Smatrao sam da BiH ima bolju ekipu od Finske. Međutim, Finska je prošla, a BiH nije i ima još šansi kroz baraž da to uradi. Sutrašnja utakmica će biti jako lijepa i vidjet ćemo šta će se dalje desiti", zaključio je selektor Italije.

Promo

Top Komentari

kaskada24
Pa upravu si brate, imamo bolju ekipu, samo ovi naši neće da igraju za svoju državu kao ovi za Finsku
13 1
Fce
Jednostano receno bravo majstore
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi