Mancini za okršaj protiv BiH i Grčke u reprezentaciju vraća najboljeg golgetera

Vratio se u staru formu

Mancini za okršaj protiv BiH i Grčke u reprezentaciju vraća najboljeg golgetera

E. Čaušević

Reprezentacija Bosne i Hercegovine početkom narednog mjeseca igra dvije utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Finske i Italije.

Izabranici Roberta Prosinečkog obje utakmice igraju u gostima. Prvi meč se igra 8. juna protiv Finske, dok tri dana kasnije gostujemo u Torinu gdje ćemo igrati protiv selekcije Italije.

Italijani prave smjenu generacije nakon što nisu igrali na prethodnom Svjetskom prvenstvu, a selektorski posao pripao je Robertu Manciniju. Iskusni stručnjak već lagano sklapa dosta mlađi tim i jasno je da će u veoma jakom sastavu dočekati meč protiv Zmajeva.

U narednom periodu Mancini treba objaviti spisak za mečeve protiv BiH i Grčke, a italijanski mediji već špekulišu ko bi se mogao naći u konkurenciji za ove dvije utakmice.

Najveći problem za Italijane bila je pozicija napadača jer standardni igrači nisu bili u dobroj formi, dok su mnogi očekivali da će Mancini vratiti u ekipu Marija Balotellija.

Ipak, od Super Marija nema ništa, a kako piše Corriere dello Sport selektor Italije će u tim vratiti Andreu Belottija koji igra u odličnoj formi već neko vrijeme.

On je u 37 utakmica ove sezone postigao 17 golova u dresu Torina i sigurno da će biti ogromna opasnost po gol Ibrahima Šehića. Pored njega poziv bi mogao dobiti i mladi napadač Juventusa, Moise Kean, koji je postigao dva gola u prvom timu Italije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Međutim, italijanski mediji vjeruju da Kean neće igrati od prve minute u mečevima protiv BiH i Grčke jer Mancini želi iskusnijeg igrača protiv provjerenih ekipa.

Također, ne treba zaboraviti ni Ciru Immobilea koji će sigurno dobiti poziv, ali su u Italiji zabrinuti zbog njegove veoma loše forme u drugom dijelu sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi