Mandarić se povlači iz Olimpije, dolaze bogati Nijemci

Promjena vlasničkih struktura

Mandarić se povlači iz Olimpije, dolaze bogati Nijemci

E. Škorić

Milan Mandarić je uspješni i bogati biznismen koji vodi nekoliko klubova, a između ostalog u njegovom vlasništvu je i Olimpija iz Ljubljane.

Nekadašnji gazda Portsmoutha i Leicestera odlučio je da napusti ljubljanski klub, a u četvtak navečer je Olimpija izdala saopštenje u kojem je naglasila da se pregovara s potencijalnim investitorima i time je potvrđena namjera Mandarića da se povuče.

"Uprava NK Olimpija Ljubljana prethodnih je dana vodila razgovore s potencijalnim investitorima koji su izrazili želju za preuzimanjem kluba. Razgovori će se nastaviti i narednih dana. Konačna odluka bit će priopćena javnosti u prvoj polovici januara 2020.", objavila je Olimpija.

Slovenski mediji tvrde da su najvjerovatniji investitori i potencijalni kupci bogati ljudi iz Njemačke i da su njihove namjere vrlo ozbiljne.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Do te mjere da su boravili prije nekoliko dana u Ljubljani, a njihovi financijski eksperti i pravi stručnjac detaljno su "pročešljali" kompletne klupske financijske knjige.

Njihova želja je da se, prije svega, uvjere u transparentnost u NK Olimpija, a onda će najvjerovatnije krenuti u kupovinu ovog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi