Mandžukić je hitno potreban Unitedu: Rashford i Martial su u jednom segmentu katastrofalni!
Mandžukić je od svojih 96 golova za Juventus, 39 postigao glavom

Hrvatski napadač ove sezone ne igra u Juventusu, ali bi Unitedu odlično došao

Mandžukić je hitno potreban Unitedu: Rashford i Martial su u jednom segmentu katastrofalni!

S. Pašalić

Manchester United je jučer poražen od Newcastlea sa 1:0 i tako je nastavio sa svojim slabim izdanjima ove sezone.

Crveni đavoli su od početka sezone odigrali 11 utakmica u svim takmičenjima i u samo jednoj su postigli više od jednog gola, a bilo je to u prvom kolu Premier lige kada su slavili protiv Chelseaja sa 4:0.

Romelu Lukaku je ovog ljeta napustio Old Trafford, a sve se u napadu na kraju svelo na Rashforda i Martiala, međutim i oni su se uklopili u sivilo Uniteda.

Ono što je posebno poražavajuće za tim Olea Gunnara Solskjaera je da je imao 58 pokušaja udaraca glavom prema golu protivnika, ali nije postigao niti jedan gol.

Tu se dolazi i do Marija Mandžukića koji je bio meta Uniteda i ovog ljeta, ali na kraju nije stigao u Englesku.

Hrvatski napadač je za Juventus odigrao 256 utakmica i postigao je 96 golova, a od toga je 39 stiglo nakon udarca glavom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Igrači Uniteda katastrofalno stoje na ovom polju pa je tako Martial od 47 svojih golova samo 2 postigao glavom, a Rashford je od 30 samo 3 puta pogađao glavom.

Jasno je kolika je dominacija Mandžukića u ovom segmentu pa i ne čudi zašto United u januaru svim silama želi da ga dovede na Old Trafford.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi