Mandžukić se raspucao, Juventus sve bliži vrhu
Foto: EPA

Nastavlja se serija Stare dame iz Torina

Mandžukić se raspucao, Juventus sve bliži vrhu

Fudbaleri Juventusa su današnjom pobjedom protiv Carpija rezultatom 3:2 upisali svoj sedmi uzastopni ligaški trijumf.

Ipak, nije dobro počelo po Staru damu. Borriello je u 15. minuti doveo Carpi u vodstvo od 1:0, ali slavlje domaćih trajalo je samo tri minute. Hrvatski napadač Mario Mandžukić je u 18. minuti poravnao na 1:1, da bi u 41. minuti svojim drugim golom na utakmici donio potpuni preokret Juventusu.

Igrao se 50. minut kada su navijači Juventusa odahnuli. Marchisio je uposlio Pogbu, koji se lijepo snašao i pogodio za 3:1. Kada se očekivao kraj utakmice, Leonardo Bonucci je autogolom vratio tračak nade Carpiju da bi mogao izbjeći poraz, ali za takvo iznenađenje nije bilo dovoljno vremena.

Juventus je ovom pobjedom potvrdio da je kriza s početka sezone ostala daleko iza njih. Stara dama nezaustavljivo juriša prema prvom mjestu, od kojeg je sada udaljena samo tri boda, ali uz utakmicu više u odnosu na Inter.

Seria A, 17. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Carpi - Juventus 2:3 (Borriello 15', Bonucci 90+2'ag / Mandžukić 18', 41', Pogba 50')

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije