"Mandžukiću treba motivacija, Pjacu ćemo vratiti a Donnarumma nas ne zanima"

Giuseppe Marotta o aktuelnoj situaciji

"Mandžukiću treba motivacija, Pjacu ćemo vratiti a Donnarumma nas ne zanima"

Generalni direktor Juventusa Giuseppe Marotta govorio je za italijanske medije o aktuelnoj situaciji u klubu iz Torina, koji je odbranio duplu krunu u Italiji.

Marotta je dobio mnogo pitanja, a neka od najzanimljivijih su vezana za hrvatske fudbalere Marija Mandžukića i Marka Pjacu, ali i potencijalnog nasljednika Gianluigija Buffona.

"Juventusova ideja je da napravi kombinaciju mladog i starog. U poređenju sa nekim prošlim vremenima, trenutno je naš ofanzivni dio tima na svjetskom nivou, može se čak porediti i sa Realovim", započeo je Marotta, te nastavio:

"Bernardeschi i Dybala su mladi igrači, još nemaju ni 26 godina. Pjacu ćemo vratiti sa posudbe, ali onda ćemo vidjeti kakvi su dalji planovi. Što se tiče Mandžukića, on je sjajan igrač i zadovoljni smo s njim, ali nisam siguran da li je dovoljno motivisan da ostane u Juventusu. Igra izvan svoje pozicije, a mi moramo čuti njegovu stranu priče i donijeti najbolju odluku. Iskreno, mislim da će ostati".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kada je riječ o nasljedniku Buffona, Marotta je odgovorio na pitanja vezana za Perina i Donnarummu.

"Perin je sjajan golman, zanimljiv je ali daleko smo od pravih pregovora. Donnarumma? Za njega nismo zainteresovani".

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi